Εγγραφή στο NEWSLETTER

Για την αποστολή ενημερωτικού email, κάντε εγγραφή στο πεδίο κάτω δεξιά. Στη συνέχεια θα σας έρθει ένα email όπου θα πρέπει να κάνετε αποδοχή. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε τη δυνατότητα να έχετε ακόμη πιο άμεση ενημέρωση.

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

κάντε κλικ εδώ να διαβάσετε την παρέμβαση της ΕΝΕ
και εδώ για να διαβάσετε την τροπολογία

ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ


ΠΡΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΚΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ
ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ


Προσφάτως ψηφίστηκε από την Βουλή των Ελλήνων σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με κύριο θέμα την δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων.

Στις διατάξεις του ως άνω νομοσχεδίου συμπεριελήφθη και τροπολογία, αφορώσα την υπηρεσιακή κατάσταση του προσωπικού του κλάδου ΤΕ Νοσηλευτικής – Μαιευτικής του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ. Ειδικότερα, δια της επίμαχης τροπολογίας προβλέπεται, ότι το προσωπικό του κλάδου ΤΕ Νοσηλευτικής – Μαιευτικής που μεταφέρεται κατ’εφαρμογή του Νόμου 3918/2011 στους φορείς υποδοχής δύναται να καταταγεί μετά την μεταφορά του στον κλάδο ΤΕ Νοσηλευτικής κατόπιν υποβολής αιτήσεως προτίμησης, εφόσον εργαζόταν με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και παρείχε νοσηλευτικές υπηρεσίες για οκτώ τουλάχιστον έτη προ της μεταφοράς του. Ενόψει της ανωτέρω τροπολογίας χωρούν οι ακόλουθες σκέψεις.

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

Το Δ.Σ. της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. – ΕΣΥ κατόπιν ομόφωνης απόφασης συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για τις 15 Ιουνίου 2011.

Η κυβέρνηση με την Τρόικα βαδίζοντας χέρι – χέρι οδηγούν στη σταδιακή και μεθοδευμένη διάλυση του Δημόσιου Τομέα, προχωρώντας στην κατάργηση αναγκαίων υπηρεσιών και στο ξεπούλημα όσο – όσο μέρους της περιουσίας του. Παράλληλα οδηγούν στην απόγνωση και στην οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση τους εργαζόμενους.

Μπροστά στην κατάφωρη παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων και στην αντιλαϊκή πολιτική, ο δρόμος του αγώνα και των κινητοποιήσεων αποτελεί πλέον τη μόνη οδό αντίδρασης.

Η τριτοκοσμική εικόνα του ΕΣΥ, που θέτει σε ταλαιπωρία και σε κίνδυνο τους συμπολίτες μας, πρέπει επιτέλους να αποτελέσει παρελθόν.

Η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – ΕΣΥ καλύπτει συνδικαλιστικά όλους τους νοσηλευτές που θα συμμετέχουν στην ΑΠΕΡΓΙΑ της Τετάρτης 15/6/2011.
ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. ΕΣΥ

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΤΟΜΕΙΣ - ΤΟΜΕΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

κάντε κλικ εδώ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ) στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της που πηγάζουν πρωτίστως από τους ίδιους τους σκοπούς της, όπως αυτοί περιγράφονται στις διατάξεις του άρθρου 2 του Νόμου 3252/2004 και ειδικότερα αναφορικά με την επιστημονική προαγωγή των μελών της, την προαγωγή και ανάπτυξη της Νοσηλευτικής ως ανεξάρτητης και αυτόνομης Επιστήμης και Τέχνης με σκοπό την συμβολή στην προστασία της υγείας του Ελληνικού Λαού, αποφάσισε την δημιουργία των Νοσηλευτικών Επιστημονικών Τομέων (ΝΕΤ) της ΕΝΕ.
Στόχο αποτελεί η δημιουργία ενός Νοσηλευτικού Επιστημονικού Δικτύου το οποίο θα διαρθρώνεται από όλους τους Νοσηλευτικούς Τομείς καλύπτοντας το φάσμα της Νοσηλευτικής Επιστήμης ενώ, παράλληλα θα είναι ανοιχτό για κάθε ενδιαφερόμενο συνάδελφο.
Οι Τομείς θα δημιουργηθούν με γνώμονα τα Νοσηλευτικά Επιστημονικά Θεματικά Πεδία συμπεριλαμβανομένου και Τομέα Εθελοντών Υγείας, χωρίς να αλληλεπικαλύπτονται επιστημονικοί τομείς που ήδη λειτουργούν αυτόνομα και χωρίς περιορισμό μελών αφού το κύριο μέσω επικοινωνίας θα είναι το διαδίκτυο. Το αντικείμενό τους συνοψίζεται στα εξής:

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ 13 ΗΜΕΡΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2011 ΣΤΟ ΨΝΑ "ΔΑΦΝΙ"

κάντε κλικ εδώ



1st INTERNATIONAL 5th NATIONAL PSYCHIATRIC NURSING CONGRESS - 22-24/9/2011 ISTANBUL TURKEY

κάντε κλικ εδώ




"1st International 5th National Psychiatric Nursing Congress" on 22-24 September 2011 by the Turkish Psychiatric Nurses Association and Marmara University


ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ κ. ΚΡΙΤΣΩΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ Θ.Ψ.Π. ΧΑΝΙΩΝ ΜΕ ΤΟ Γ.Ν. ΧΑΝΙΩΝ

κάντε κλικ εδώ



ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ 2ης ΥΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ, ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΜΕΩΝ

κάντε κλικ εδώ για να δείτε τους πίνακες


Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ Δ.Σ. Ε.Ε. ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΣΥ.ΝΟ.ΨΥ.ΝΟ.

κάντε κλικ εδώ

Φίλες και φίλοι


Με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή στη 1/6/2011, πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές του Συλλόγου μας, για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελεγκτικής Επιτροπής και Αντιπροσώπων για την Ομοσπονδία. Συμμετοχή που ξεπέρασε κατά πολύ την προηγούμενη εκλογική διαδικασία του 2008.

Κατά τη συνεδρίαση των εκλεγμένων μελών στις 7/6/2011, έγινε η συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα.

Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου έχει ως εξής:

Διοικητικό Συμβούλιο
Αβραμίδης Γεώργιος – Πρόεδρος
Τζιάτζιος Αθανάσιος – Αντιπρόεδρος
Γιοβάνογλου Μαρία – Γενική Γραμματέας
Αργυρού Παναγιώτα – Ταμίας
Καββαδίας Νικόλαος – Μέλος
Κασίδη Αικατερίνη – Μέλος
Ντάτση Ελένη – Μέλος

Αναπληρωματικά Μέλη του Δ.Σ.
Παπαγεωργίου Δημήτριος
Αναγνώστου Παρασκευή
Διονυσοπούλου Ελένη
Καριώρης Δημήτριος
Τάκα Χριστίνα

Μεταξύ των εκλεγμένων μελών της Εξελεγκτικής Επιτροπής έγινε η ακόλουθη σύσταση:

Εξελεγκτική Επιτροπή
Κόρκου Παναγιώτα – Πρόεδρος
Κασίδη Ελένη - Μέλος
Πλουμή Σοφία – Μέλος

Αναπληρωματικά Μέλη της Ε.Ε.
Ραδόβαλης Χρήστος
Σταθαρού Αγγελική

Επίσης εκλέχθηκαν οι παρακάτω Αντιπρόσωποι για την Ομοσπονδία:

Αντιπρόσωποι
Αβραμίδης Γεώργιος
Αναγνώστου Παρασκευή
Αργυρού Παναγιώτα
Γιοβάνογλου Μαρία
Κασίδη Αικατερίνη
Ντάτση Ελένη
Παπαγεωργίου Δημήτριος
Τάκα Χριστίνα
Τζιάτζιος Αθανάσιος

Αναπληρωματικά Μέλη
Διονυσοπούλου Ελένη
Καριώρης Δημήτριος
Καββαδίας Νικόλαος

Σας ευχαριστούμε όλους που μας τιμήσατε με τη συμμετοχή σας και την ψήφο σας.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥ.ΝΟ.ΨΥ.ΝΟ. – Ε.Σ.Υ. του Νομού Αττικής


Ο Πρόεδρος                      Η Γραμματέας

Γεώργιος Αβραμίδης         Μαρία Γιοβάνογλου


Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΟΙ ΨΥΧΙΚΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΤΗ ΔΙΑΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

κάντε κλικ εδώ

Μετά το χαράτσι των 5 ευρώ για τις επισκέψεις των ασθενών στα Εξωτερικά Ιατρεία των νοσοκομείων, ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος έβαλε στο "μάτι" τις συντάξεις των ψυχικά ασθενών.


Με σχετική τροπολογία που κατέθεσε στο νομοσχέδιο για τις μεταμοσχεύσεις, που είναι προς ψήφιση στη βουλή, πλέον οι ψυχικά ασθενείς που φιλοξενούνται σε μονάδες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης (ξενώνες, οικοτροφεία, διαμερίσματα), θα καταβάλλουν μέρος από τη σύνταξή τους για την παραμονή τους σε αυτές.

Συγκεκριμένα η τροπολογία αναφέρει: Στο άρθρο 13 του Ν. 2716/1999 προστίθεται παράγραφος 8 ως ακολούθως: "Τα άτομα τα οποία τοποθετούνται σε μονάδες και προγράμματα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης του άρθρου 9 του παρόντος νόμου, που παρέχονται από νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, συμμετέχουν στη δαπάνη περίθαλψή τους για όσο χρόνο διαμένουν στις δομές αυτές, με ποσοστό επί της σύνταξης την οποία λαμβάνουν. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, καθορίζεται το ποσοστό συμμετοχής κλιμακωτά ανάλογα με τη σύνταξη του κάθε περιθαλπόμενο, η διαδικασία και ο τρόπος καταβολής του, το όργανο ελέγχου και διαχείρισης ων χρημάτων και κάθε άλλο σχετικό θέμα. Αντίθετοι όροι στις συναφθείσες συμβάσεις των εν λόγω φορέων που παρέχουν υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης με τους ασφαλιστικούς φορείς δεν ισχύουν."

Το ίδιο καθεστώς θα εφαρμόσει και για όλους τους ασθενείς με χρόνιες παθήσεις που διαμένουν για περίθαλψη σε ΝΠΔΔ.

Ήρθε η στιγμή πιθανόν που το Υπουργείο Υγείας αποφάσισε να οδηγήσει σε «έξωση» όσους ασθενείς αδυνατούν και δεν δέχονται να καταβάλλουν το συγκεκριμένο ποσό.


Το αμέσως επόμενο βήμα θα είναι άραγε η επιλογή των ασθενών που θα φιλοξενούνται στις συγκεκριμένες δομές να γίνεται με βάση το εισόδημά τους;

Όσο υψηλότερη σύνταξη τόσες περισσότερες πιθανότητες θα έχει κάποιος να βρεθεί σε μία προστατευόμενη δομή από ότι στο δρόμο;

Ποιο θα είναι το μέλλον των ασθενών που δεν έχουν κάποιο εισόδημα ή κάποια σύνταξη;

Αν αναλογιστούμε ότι το ποσό της σύνταξης των ασθενών που φιλοξενούνται σε αυτές τις υπηρεσίες, όσον αφορά τον ΟΓΑ ανέρχεται στα 342,60 μηνιαίως, οποιοδήποτε ποσό παρακράτησής του, θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε αυτό που ήδη οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας, λόγω της μειωμένης χρηματοδότησης και της τεράστιας έλλειψης προσωπικού, καιρό τώρα έχουν αναδείξει ως μείζον πρόβλημα και δεν είναι τίποτα άλλο από το μετασχηματισμό των Μονάδων Αποκατάστασης και Επανένταξης σε μικρά Άσυλα. Ακολουθεί άραγε και η παρακράτηση ακόμη και στα επιδόματα Πρόνοιας;

Παράλληλα για την ασυλοποίηση των ψυχικά ασθενών και τις συνθήκες νοσηλείας στις ιδιωτικές κλινικές πουθενά λόγος.