Εγγραφή στο NEWSLETTER

Για την αποστολή ενημερωτικού email, κάντε εγγραφή στο πεδίο κάτω δεξιά. Στη συνέχεια θα σας έρθει ένα email όπου θα πρέπει να κάνετε αποδοχή. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε τη δυνατότητα να έχετε ακόμη πιο άμεση ενημέρωση.

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ... ΑΝΔΡΟ - αναδημοσίευση απο tovima.gr

κάντε κλικ εδώ





Η Μονάδα Τηλεψυχιατρικής του Αιγινήτειου παρέχει φροντίδα, στα χνάρια της Φινλανδίας.
Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, η Άνδρος είχε «απαγορευτικό». Και μπορεί η κακοκαιρία να μην επέτρεψε τον απόπλου προς και από το νησί, δεν κατάφερε ωστόσο να αλλάξει τη ρουτίνα των ψυχιατρικών ασθενών, πιστοί καθώς ήταν στα ραντεβού τους με το Αιγινήτειο Νοσοκομείο.

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΒΑΕ

κάντε κλικ εδώ για να δείτε την Υ.Α.

εδώ για τις παρεμβάσεις της ΠΑΣΥΝΟ - ΕΣΥ

και εδώ για τις παρεμβάσεις της ΕΝΕ


Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ


ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΝΟΨΥΝΟ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2012


ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΚΑΚΟ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΒΡΕΙ!!!

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΝΕ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΨΥΧΙΑΤΡΟ - αναδημοσίευση απο το protothema

κάντε κλικ εδώ



Στο… φουλ δουλεύουν τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία και οι ψυχιατρικές κλινικές του ΕΣΥ! Ολοένα περισσότεροι Έλληνες οδηγούνται πλέον, θέλοντας και μη, λόγω της κρίσης, στον ψυχίατρο. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα σχεδόν ένας στους δύο ψυχικά ασθενείς μπαίνει για νοσηλεία με τη θέλησή του.

Από το 2009 μέχρι σήμερα καταγράφεται αύξηση κατά 8,7% στη ζήτηση ψυχιατρικών υπηρεσιών, με τις συναισθηματικές διαταραχές, ιδίως τις κρίσεις πανικού και την κατάθλιψη να καταλαμβάνουν ολοένα μεγαλύτερο κομμάτι στην πίτα των ψυχικών ασθενειών.

ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

κάντε κλικ εδώ


Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

«ΣΤΟ ΝΗΜΑ ΠΡΟΦΤΑΣΕ Η ΕΝΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΣΤΑ ΒΑΕ»

Όπως προκύπτει από την Υπουργική Απόφαση, συμπεριελήφθη την τελευταία στιγμή στη λίστα των ΒΑΕ ο επαγγελματικός τίτλος των Νοσηλευτών, μιας και στην πρώτη μορφή της περιελάμβανε μόνον τους «νοσοκόμους».

Η ΕΝΕ, εγκαίρως με το έγγραφο της, αλλά και με άμεση παρέμβασή της στη νομική υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας, επισήμανε τον κίνδυνο να ερμηνευτεί διαφορετικά η βούληση της ηγεσίας του Υπουργείου με αποτέλεσμα να τεθούν οι Νοσηλευτές εκτός της επίμαχης λίστας.


Τελικά, όπως θα διαβάσετε στην περίπτωση υπαριθμ. 31, οι νοσηλευτές περιλαμβάνονται κανονικά στον ανανεωμένο και διορθωμένο κατάλογο, χάρη στην έγκαιρη και έγκυρη παρέμβαση της ΕΝΕ.



Η πρώτη λίστα             
     
                

Η παρέμβαση της ΕΝΕ


                       

Η τελική λίστα


         



ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΗ ΑΜΟΙΒΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ Ν. 4024/2011

κάντε κλικ εδώ


ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: Η «ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ» ΣΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

14 και 15 Δεκεμβρίου 2011

09.00-19.00

Αίθουσα Δρακόπουλου, Πανεπιστήμιο Αθηνών
Πανεπιστημίου 30

Συμμετοχή ελεύθερη

Διοργάνωση : ΚΨΥ Αγίων Αναργύρων


κάντε κλικ εδώ





Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ: ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ αναδημοσίευση απο protagon.gr

κάντε κλικ εδώ




Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τέτοια περίοδο, λίγο πριν τα Χριστούγεννα κάνω τον απολογισμό μου….. για άλλη μια φορά σκοντάφτω στον επαγγελματικό τομέα, βυθίζομαι ξανά σε προβληματισμούς, συναισθήματα, και αιώνιες απορίες/παράπονα/επιθυμίες που δεν έχουν βρει διέξοδο, γιατί πίστευα -και ακόμα πιστεύω- ότι δεν μπορεί να τις συμμεριστεί κανείς έτσι εύκολα.…κανείς που δεν ξέρει τα πράγματα εκ των έσω…. Και μακάρι να μην χρειαστεί να τα μάθει ποτέ εκ των έσω…..