Εγγραφή στο NEWSLETTER

Για την αποστολή ενημερωτικού email, κάντε εγγραφή στο πεδίο κάτω δεξιά. Στη συνέχεια θα σας έρθει ένα email όπου θα πρέπει να κάνετε αποδοχή. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε τη δυνατότητα να έχετε ακόμη πιο άμεση ενημέρωση.

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 26/9/2012



Η ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ ανακοινώνει ότι συμμετέχει στην προγραμματισμένη 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, καλύπτοντας συνδικαλιστικά τα μέλη των πρωτοβάθμιων σωματείων της σε όλη την επικράτεια.

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΨΥΧΙΚΑ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚHΝΙΟ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ - αναδημοσίευση απο psyspirosi.gr 22/9/2012

κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε το άρθρο

και κλικ εδώ για προηγούμενη σχετικη ανάρτηση

Την στείρωση και την ευθανασία των ψυχικά πασχόντων και των αναπήρων ξαναφέρνουν στο προσκήνιο οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Σαν γνήσιοι κληρονόμοι και συνεχιστές του Χίτλερ και των πολιτικών του, της εξόντωσης και της γενοκτονίας, προβάλλουν μέσα από το κατ’ ευφημισμόν "οικολογικό" τους σάϊτ,  κείμενο του 1985 ενός γάλλου «καθηγητή» με τίτλο: "H Δημοκρατία καταδικάζει αθώα πλάσματα σε ισόβιο βασανισμό." . Ένα πλήρες πρόγραμμα, στην πραγματικότητα, εξόντωσης των ψυχικά πασχόντων, με τον ίδιο ακριβώς σκεπτικό, αλλά και το «φιλεύσπλαχνο» πλασάρισμα, των τότε γερμανών ψυχιάτρων («για να μη υποφέρουν οι δυστυχείς»), που ήταν οι θεωρητικοί εισηγητές (Hoche και Binding κλπ) και πρακτικοί διαμορφωτές της εξόντωσης εκατοντάδων χιλιάδων (σύμφωνα με εκτιμήσεις, πιθανόν και άνω των 250.000) εγκλείστων στα ψυχιατρεία της Γερμανίας.

 

Διαβάζουμε στη χαρακτηριστική αφίσα του 1938 :  «60.000 μάρκα (Reichsmarks) είναι το ποσό που κοστίζει στην λαϊκή κοινότητα, στη διάρκεια της ζωής του , αυτό το άτομο που πάσχει από κληρονομική μειονεξία. Αγαπητέ συμπολίτη αυτά είναι και δικά σου χρήματα. Διάβασε το «A New People» το μηνιαίο περιοδικό του «Γραφείου για την φυλετική πολιτική» του NSDAP.»


Διαβάζουμε στη χαρακτηριστική αφίσα του 1938 :

«60.000 μάρκα (Reichsmarks) είναι το ποσό που κοστίζει στην λαϊκή κοινότητα, στη διάρκεια της ζωής του , αυτό το άτομο που πάσχει από κληρονομική μειονεξία. Αγαπητέ συμπολίτη αυτά είναι και δικά σου χρήματα. Διάβασε το «A New People» το μηνιαίο περιοδικό του «Γραφείου για την φυλετική πολιτική» του NSDAP.»



Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΖΗΤΑΕΙ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΨΥΧΙΚΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ - αναδημοσίευση απο την εφημερίδα "iefimerida.gr" 20/9/2012

κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε το δημοσίευμα στην Εφημερίδα

κλικ εδώ για το δημοσίευμα στον ιστότοπο "Πράσινη Πτέρυγα"



και κλικ εδώ για σχετική δημοσίευση απο την ιστοσελιδα της Πανελλαδικής Συσπείρωσης για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση


Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΨΥΝΟ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ ΨΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΓΝΑ "ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ" ΣΤΟ ΨΝΑ "ΔΑΦΝΙ"

κλικ εδώ για την Νέα Απόφαση της 1ης ΥΠΕ για την απόσυρση και κατάργηση της Προηγούμενης Απόφασης

 κάντε κλικ εδώ για την κοινή παρέμβαση των Συνδικαλιστικών Φορέων του ΨΝΑ 


κάντε κλικ εδώ για την παρέμβαση του ΣΥΝΟΨΥΝΟ

κλικ εδώ για την παρέμβαση των Ιατρών μετά τη Γ.Σ. του ΨΝΑ

κλικ εδώ για την παρέμβαση  των Συντονιστών Διευθυντών του ΨΝΑ

κλικ εδώ για την παρέμβαση του Συλλόγου Εργαζομένων του ΨΝΑ


κλικ εδώ για την παρέμβαση των Εργαζομένων του ΓΝΑ "ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ"

κλικ εδώ για την παρέμβαση του Συλλόγου Εργαζομένων του ΓΝΑ "ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ"


κλικ εδώ για την απόφαση της 2ης ΥΠΕ

κλικ εδώ για την απόφαση της 1ης ΥΠΕ

κλικ εδώ για τα Πρακτικά της Συνάντησης στο Υπουργειο ΠΡΙΝ βγουν οι αποφάσεις των ΥΠΕ






Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΨΥΝΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΠΡΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

κάντε κλικ εδώ

και κλικ εδώ για σχετική ανάρτηση


Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκπαίδευση νοσηλευτικού προσωπικού απο το ΨΝΑ "ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ", στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) ενηλίκων και στην χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή.















Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

"ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ" ΟΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ - αναδημοσίευση απο capital.gr

κάντε κλικ εδώ


Έξι μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι. Οφειλές ενοικίων δέκα μηνών. Δεκάδες αγωγές εξώσεως. Χρέη οκτώ μηνών προς τους προμηθευτές τροφίμων και ιατρικών υλικών. Ανεξόφλητοι λογαριασμοί ΔΕΚΟ.

Έτσι περιγράφει την παρούσα οικονομική κατάσταση των 216 μονάδων ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και ψυχικής υγείας ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου «Αργώ» Μενέλαος Θεοδωρουλάκης. Όπως εξηγεί στο Capital.gr, αυτή τη στιγμή οι υποχρεώσεις των μονάδων ψυχικής υγείας (που λειτουργούν στο πλαίσιο του προγράμματος «Ψυχαργώς» και αποκλειστικά με κρατική επιχορήγηση) αγγίζουν τα 26 εκατ. ευρώ, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να φτάσουν τουλάχιστον τα 45 εκατ., και προειδοποιεί για τεράστια κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση. 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΗΑΑΔΜ ΤΟΥ ΨΝΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ALZHEIMER

ΔΙΟΙΚΗΣΗ 3ης Υ.ΠΕ. (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ)
ΔΙΑΣΥΝΔΕΟΜΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ Γ.Ν.Θ. “Γ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ” & Ψ.Ν.Θ.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ,ΕΡΕΥΝΑΣ
& ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ (Γ.Ε.Π.Ε.& ΚΔ.)
Λαγκαδά 196 Τ.Κ. 564 30 Θεσσαλονίκη www.psychothes.gr
Τηλ.: 2313-324156 & 2313-3240105
Fax: 2313-324 163
E-mail: gepekd@psychothes.gr info@psychothes.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ALZHEIMER
21 Σεπτεμβρίου 2012
Το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης Ατόμων με Διαταραχές Μνήμης του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της νόσου Alzheimer στις 21 Σεπτεμβρίου, διοργανώνει πενθήμερη ανοικτή ενημέρωση και ξενάγηση στο χώρο λειτουργίας του (Καραολή & Δημητρίου 1- Θεσσαλονίκη) από τις 17 έως 21 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρες 10:00π.μ. - 13:00μ.μ. προς όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες της πόλης μας.

 
Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης Ατόμων με Διαταραχές Μνήμης (Κ.Η.Α.Α.Δ.Μ)

Το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης Ατόμων με Διαταραχές Μνήμης (Κ.Η.Α.Α.Δ.Μ.) αποτελεί μια εξωνοσοκομειακή κοινοτική υπηρεσία του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (Ψ.Ν.Θ.) που λειτουργεί από το 2002. Έχει δυναμικότητα δέκα (10) ατόμων και εξυπηρετεί τα άτομα που πάσχουν από τη νόσο του Alzheimer.
Είναι εξοπλισμένο ώστε να καλύπτει τις ανάγκες των ασθενών που φιλοξενεί, η επιλογή των οποίων γίνεται από το Τακτικό Εξωτερικό Ιατρείο Μνήμης του Ψ.Ν.Θ. Επιπροσθέτως, φιλοξενεί ασθενείς που παραπέμπονται από άλλα Ιατρεία Μνήμης της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης καθώς και από άλλες Υγειονομικές Υπηρεσίες.
Είναι στελεχωμένο με έμπειρους επαγγελματίες ψυχικής υγείας που εξασφαλίζουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής, τόσο στους ασθενείς όσο και στους οικογενειακούς φροντιστές τους.
Στεγάζεται στο κτίριο της οδού Καραολή και Δημητρίου 1, στον 4ο όροφο, στη Θεσσαλονίκη και λειτουργεί τις εργάσιμες ημέρες από τις 7:30 π.μ. έως τις 14:00 μ.μ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κ.Η.Α.Α.Δ.Μ. είναι η μοναδική υπηρεσία του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.) που λειτουργεί πανελλαδικά.

ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΜΝΗΜΗΣ
ΚΑΡΑΟΛΗ & ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 1 (πρώην Διοικητηρίου) - 4ος Όροφος,
546 30 – Θεσσαλονίκη
Τηλ. : 2313-310750, Fax: 2313-310722

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΓΝΑ "ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ" ΣΤΟ ΨΝΑ "ΔΑΦΝΙ"

κάντε κλικ εδώ για την απόφαση της 2ης ΥΠΕ

και κλικ εδώ για την απόφαση της 1ης ΥΠΕ


Σύμφωνα με πληροφορίες η συγκεκριμένη μετάβαση θα γίνει με τη μεταφορά των ασθενών απο το ΓΝΑ "ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ" και τη τοποθέτησή τους σε διάφορα τμήματα του ΨΝΑ "ΔΑΦΝΙ". 
Ο λόγος αυτής της διασποράς είναι ότι ο Διευθυντής της κλινικής δεν θέλει να καλύψει ένα τμήμα έχοντας έτσι και την ευθύνη λειτουργίας του αλλά και της εφημερίας που του αναλογεί και θέλει να μεταφέρει το "μπαλάκι" στο ΨΝΑ "ΔΑΦΝΙ". 

Προς αυτή την κατεύθυνση φαίνεται ότι συμφώνησαν όλοι οι εμπλεκόμενοι.

Αγνοώντας ότι κάτι τέτοιο θα συμβάλλει ακόμα περισσότερο στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα που ταλανίζουν το ΨΝΑ "ΔΑΦΝΙ". Προβλήματα που σχετίζονται με την υποστελέχωση απο προσωπικό αλλά και υπερπλήρωσης κλινών κ.α..

"Συγχαρητήρια" και στην κ. Αποστόλου ως Υποδιοικητής της 1ης ΥΠΕ που πρότεινε κάτι τέτοιο. 
Πέρασε αρκετός καιρός που ήταν Πρόεδρος στο ΨΝΑ "ΔΑΦΝΙ".
Πιθανόν νοστάλγησε τις αντιδράσεις των εργαζομένων στις αποφάσεις της.

Καιρός είναι να τις ξαναθυμηθεί!!!

Θα είμασταν άδικοι αν δεν δίναμε "συγχαρητήρια" και στο Διοικητή του ΓΝΑ "Γεννηματά" κ. Παπαδόπουλο , πρώην Διοικητή του ΨΝΑ "ΔΑΦΝΙ",  για τη συμβολή του σε τέτοιες αποφάσεις.

Αν έχεις τέτοιους "πρώην" τι να περιμένεις απο τους νυν;


ΑΠΟΦΑΣΗ 2ης ΥΠΕ





ΑΠΟΦΑΣΗ 1ης ΥΠΕ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ "ΑΡΓΩ" ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κ. ΣΚΟΠΟΥΛΗ

κάντε κλικ εδώ



Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ 1ης ΥΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΣΤΟ ΕΣΥ - αναδημοσίευση απο την εφημ. Η ΑΥΓΗ 1/9/2012

κάντε κλικ εδώ




- Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ - "Δαφνί"): Οι εργαζόμενες στην ιδιωτική εταιρεία καθαριότητας του "Δαφνιού" δούλευαν μέχρι το 2007 έξι ώρες καθημερινά. Από το 2007, όμως, ο τότε διοικητής του νοσοκομείου Αθ. Κοσμόπουλος, αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων στην ιδιότητα, και το Δ.Σ. του ιδρύματος αποφάσισαν αιφνιδιαστικά να μειώσουν στα χαρτιά τις ώρες εργασίας των καθαριστριών σε 5, χωρίς, όμως, να τροποποιήσουν τη σύμβαση με τον ιδιώτη εργολάβο! Έτσι, από το 2007 οι καθαρίστριες του "Δαφνιού" εργάζονται για έξι ώρες καθημερινά, ενώ πληρώνονται για πέντε. Αναλόγως μειωμένες είναι και οι ασφαλιστικές τους κρατήσεις. Η διαφορά πηγαίνει στην τσέπη του ιδιώτη εργολάβου...