Εγγραφή στο NEWSLETTER

Για την αποστολή ενημερωτικού email, κάντε εγγραφή στο πεδίο κάτω δεξιά. Στη συνέχεια θα σας έρθει ένα email όπου θα πρέπει να κάνετε αποδοχή. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε τη δυνατότητα να έχετε ακόμη πιο άμεση ενημέρωση.

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜ. ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΨΝΑ "ΔΑΦΝΙ"

κάντε κλικ εδώ

Αθήνα, 12 Απριλίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Απάντηση της Υφυπουργού Υγείας, κας. Φωτεινής Σκοπούλη, μετά την επίσκεψη του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο Γενικό Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών

Καλωσορίζουμε το ενδιαφέρον της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την κατάσταση και τις εξελίξεις στο Τομέα της Ψυχικής Υγείας.

Η Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση αποτέλεσε ένα πρωτοπόρο εγχείρημα στον τομέα της Υγείας και συνεχίζει, παρ΄όλες τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες και στο πλαίσιο που θέτουν οι διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας μας, να αποτελεί προτεραιότητα του Υπουργείου μας και δική μου προσωπικά.

Στο πλαίσιο αυτό, οι προτεραιότητες του Υπουργείου, περιλαμβάνουν κατ’ αρχάς την ολοκλήρωση της διαδικασίας αποασυλοποίησης των χρονίων ασθενών, την οριστική κατάργηση των ασυλικών τμημάτων των υφιστάμενων Ψυχιατρικών Νοσοκομείων και το μετασχηματισμό τους σύμφωνα με τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές.

Ωστόσο, οι ενέργειες αυτές, οι οποίες συνιστούν τον ακρογωνιαίο λίθο της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης, δεν αποτελούν για εμάς απλές διοικητικές πράξεις, αλλά χρειάζεται να πλαισιωθούν και να υποστηριχθούν από μια σειρά συνοδευτικών δράσεων, προκειμένου να θεμελιωθούν σε στέρεες βάσεις.

Για τη διασφάλιση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης καταρτίσθηκε ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο, το ΨΥΧΑΡΓΩΣ, μέσω του οποίου σταδιακά υλοποιούνται οι αναπτυξιακές δράσεις που αφορούν τις  Ψυχιατρικές Κλινικές στα Γενικά Νοσοκομεία, τις κοινοτικές στεγαστικές δομές, τις κοινοτικές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας, παράλληλα με τις  ενέργειες κατάρτισης-εκπαίδευσης προσωπικού του τομέα ψυχικής υγείας, της επαγγελματικής επανένταξης (υποστήριξη ΚΟΙΣΠΕ) και της ευαισθητοποίησης-του κοινού για θέματα που αφορούν την ψυχική υγεία.

Εμείς, το Υπουργείο Υγείας, θεωρεί και πιστεύει ότι οι λήπτες των υπηρεσιών των δομών Ψυχικής Υγείας, έχουν φωνή την οποία διαρκώς ακούμε και αντιλαμβανόμαστε ως ανεξάρτητη και αυτόνομη.

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

AΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 69-70ΠΚ

 ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ:

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των θεραπευτηρίων αυτών έχει αρμοδιότητα μόνο για τη θεραπεία και νοσηλεία των ως άνω ατόμων και όχι για τη φύλαξη αυτών.


κάντε κλικ εδώ



ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΨΝΘ ΜΕ ΘΕΜΑ: “Γενότυπος -Φαινότυπος- Περιβάλλον – Ανθρώπινη Συμπεριφορά”,

κάντε κλικ εδώ
 
 
 
ΔΙΟΙΚΗΣΗ 3ης Υ.ΠΕ. (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ)
 
 
 
Γ.Ν.Θ. “Γ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ”
 
 
ΔΙΑΣΥΝΔΕΟΜΕΝΟ
 
 
ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ,ΕΡΕΥΝΑΣ
& ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ (Γ.Ε.Π.Ε.& ΚΔ.)
Λαγκαδά 196 Τ.Κ. 564 30 Θεσσαλονίκη www.psychothes.gr
 
Τηλ.: 2313-324 156 Fax: 2313-324 163E-mail: gepekd@psychothes.gr info@psychothes.gr
 

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

 
Το Α' Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (Ψ.Ν.Θ.) διοργανώνει, σε συνεργασία με το Γραφείο Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, ΄Έρευνας & Καινοτόμων Δράσεων του Ψ.Ν.Θ., Ημερίδα με θέμα
Γενότυπος -Φαινότυπος- Περιβάλλον – Ανθρώπινη Συμπεριφορά”,
την Τετάρτη 17 Απριλίου 2013, ώρα 09:00 π.μ. - 14:00 μ.μ., στο Αμφιθέατρο του κτιρίου Διοίκησης του Ψ.Ν.Θ.
Η συμμετοχή και παρακολούθηση των εργασιών της Ημερίδας είναι δωρεάν και στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.
Επισυνάπτεται η Πρόσκληση, το Πρόγραμμα και η Αφίσα της Ημερίδας.

ΕΚΘΕΣΗ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΤΑ ΖΩΗΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΨΝΑ "ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ"

κάντε κλικ εδώ