Εγγραφή στο NEWSLETTER

Για την αποστολή ενημερωτικού email, κάντε εγγραφή στο πεδίο κάτω δεξιά. Στη συνέχεια θα σας έρθει ένα email όπου θα πρέπει να κάνετε αποδοχή. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε τη δυνατότητα να έχετε ακόμη πιο άμεση ενημέρωση.

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.: ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ

κάντε κλικ εδώ






Ο ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. – ΕΣΥ σας καλεί στην 1η Νοσηλευτική Συνδικαλιστική Ημερίδα με θέμα: Δράση και στόχοι του ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. – ΕΣΥ – Οι Νοσηλευτές καθορίζουμε το μέλλον μας που θα διεξαχθεί στις 8 Ιουνίου 2013 στις 9:00 π.μ. στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου “Η ΣΩΤΗΡΙΑ”.
Στην ημερίδα θα αναπτυχθούν η έως τώρα δράση του ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. – ΕΣΥ, οι θέσεις μας για τα δικαιώματα των Νοσηλευτών αλλά και την ανάπτυξη του τομέα υγείας της χώρας μας, οι στόχοι του σύγχρονου συνδικαλισμού. Θα αναλυθεί το νομικό πλαίσιο που αφορά το Νοσηλευτικό προσωπικό και θα υπάρξει συζήτηση των Νοσηλευτών με το Δ.Στης Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Νοσηλευτικής Ομοσπονδίαςτου ΕΣΥ.
Η συμμετοχή όλων των Νοσηλευτών των νοσοκομείων της Αττικής θα καταδείξει την ενότητα του κλάδου μας, την αποφασιστικότητά μας για δράση και λύσεις, την δυναμική απάντηση του κλάδου μας στα προβλήματα που μας απασχολούν.
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ
ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΑΖΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΕΣ
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ – ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠρόεδροςΗ Γεν. Γραμματέας
Παπανδρέου ΝικόλαοςΜπεκρή Ελένη

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΜΗΤΡΩΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

κάντε κλικ εδώ



Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ 6ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ & 5ου ΠΑΝΕΥΡΩΠΑ'Ι'ΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΕ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ 2013




ΠΑΡΟΧΗ ΝΕΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΨΝΘ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΡΟΧΗ ΝΕΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

Το Γ.Ν.Θ. “Γ. Παπανικολάου” Διασυνδεόμενο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, για την πρόσφατη διεύρυνση και αναβάθμιση των Υπηρεσιών Υγείας που προσφέρει στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, μέσω των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων και των Εξειδικευμένων Μονάδων του, με την επιπρόσθετη λειτουργία νέων υπηρεσιών, που αφορούν τις ακόλουθες διαγνωστικές εξετάσεις:
    Από το Ακτινολογικό Εργαστήριο, εξετάσεις που αφορούν Υπερηχοτομογραφία – triplex καρωτίδων, Υπερηχογράφημα Άνω - Κάτω Κοιλίας, Θυρεοειδούς Αδένα και Μαστών
    Από την Καρδιολογική Μονάδα, πλέον της ήδη υπάρχουσας καρδιολογικής εξέτασης και του υπερηχογραφήματος καρδιάς, προσφέρεται εξέταση δοκιμασίας (test) κοπώσεως σε κυλιόμενο τάπητα.
    Τέλος, από το Εργαστήριο Κλινικής Νευροφυσιολογίας προσφέρεται η εξέταση - μελέτη 24ωρης βιντεο-καταγραφής ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος, για τη διάγνωση και αντιμετώπιση των επιληπτικών συνδρομών ενώ από την πρόσφατα συσταθείσα Μονάδα Καταγραφής Διαταραχών Ύπνου, παρέχεται η δυνατότητα της Πολυσωματοκαταγραφικής Μελέτης Ύπνου για διάγνωση, αντιμετώπιση και θεραπεία.
Οι συγκεκριμένες διαγνωστικές εξετάσεις αλλά και παρεχόμενες υπηρεσίες προσφέρονται σε όλους τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ ή σε ενδιαφερόμενους πολίτες έναντι πληρωμής, μέσω ραντεβού ή και παραπομπής. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:

Για Πληροφορίες:
    Στο Ακτινολογικό Εργαστήριο: Τηλ.: 2313-324286
    Στην Καρδιολογική Μονάδα: Τηλ.: 2313-324285
    Στο Εργαστήριο Κλινικής Νευροφυσιολογίας Τηλ.: 2313-324266

Για Ραντεβού: Τηλ.: 2313-324167

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΨΥΧΙΑΤΡΩΝ - αναδημοσίευση απο enet.gr 18/5/2013

κάντε κλικ εδώ


Μια ιδιότυπη μάχη έχει ξεσπάσει για το τι συνιστά ψυχική νόσο και το εάν τα αίτια των ψυχικών διαταραχών έχουν βιολογική βάση

Σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση-επίθεση η Βρετανική Ενωση Ψυχολογίας και ειδικότερα το Τμήμα Κλινικής Ψυχολογίας της Ενωσης (DCP) εξέδωσε πριν από λίγες ημέρες μια ανακοίνωση με την οποία αμφισβητεί ευθέως τα διαγνωστικά εργαλεία και ουσιαστικά τον τρόπο άσκησης της ψυχιατρικής επιστήμης.

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΥΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ (ΧΡΟΝΟ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ κ.α.) ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΕ ΜΟΝ. ΨΥΧ. ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

κάντε κλικ εδώ


και κλικ εδώ για σχετική ανάρτηση



Στην προηγούμενη ΚΥΑ, χρειαζόταν ένα έτος αθροιστικής νοσηλείας σε ψυχ. νοσοκομείο ή ψυχ. κλινική γεν. νοσοκομείου, για να μπορεί κάποιος ασθενής να φιλοξενηθεί σε ξενώνα ή οικοτροφείο.

Μετά απο ενημέρωση της Υφυπουργού Υγείας κ. Σκοπούλη απο το Προεδρείο της Ε.Ν.Ε., έγινε αποδεκτό, το αίτημα για μείωση της αθροιστικής νοσηλείας σε Ψυχ. Νοσοκομείο ή ψυχ. κλινική Γεν. Νοσοκομείου, προκειμένου κάποιος ψυχικά ασθενής να μπορεί να φιλοξενηθεί σε Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης.


Υπόψη ότι πολλοί ασθενείς, χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον, δεν μπορούσαν να φιλοξενηθούν σε κάποιον ξενώνα ή οικοτροφείο, διότι είχαν μικρότερη του ενός έτους αθροιστική νοσηλεία.