Εγγραφή στο NEWSLETTER

Για την αποστολή ενημερωτικού email, κάντε εγγραφή στο πεδίο κάτω δεξιά. Στη συνέχεια θα σας έρθει ένα email όπου θα πρέπει να κάνετε αποδοχή. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε τη δυνατότητα να έχετε ακόμη πιο άμεση ενημέρωση.

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΕΣΥ

κάντε κλικ εδώ

ΕΠΕΙΔΗ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο "ΚΛΑΔΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΕΣΥ", ΟΥΤΕ Η ΕΙΝΑΠ (ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΛΑΔΟ ΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΛΑΔΟ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ), ΟΥΤΕ Η ΠΟΕΔΗΝ, ΟΥΤΕ Η ΠΑΣΟΝΟΠ, ΟΥΤΕ Ο ΣΥΝΔΕ, ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΟΛΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΘΟΝΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΕΣΥ.


ΕΠΙΣΗΣ, ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΛΕΞΗ.



Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Η ΕΙΝΑΠ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ

κάντε κλικ εδώ

Με το παρακάτω "έγγραφο" το σωματείο των ιατρών Αθηνών και Πειραιά, επιδιώκει απο το  προς ψήφιση νομοσχέδιο του υπουργείου υγείας, την απόσυρση του άρθρου 43 που προβλέπει τη σύσταση "Κλάδου Νοσηλευτών". 

Με τη γνωστή συντεχνιακή τακτική το σωματείο των ιατρών προσπαθεί να καπελώσει τις προσπάθειες των επιστημόνων Νοσηλευτών για τη δημιουργία Κλάδου Νοσηλευτών. 

Αναμενόμενη αντίδραση!!! Ανεδαφική και γελοία ταυτόχρονα!!!

Η αλαζονεία της συντεχνιακής προσέγγισης των ιατρών απέναντι σε άλλους επιστήμονες υγείας είναι γνωστή και δεδομένη, χρόνια τώρα. Την πεποίθηση ΙΑΤΡΟΣ = ΘΕΟΣ, κι ας προκαλεί αναγούλα, δυστυχώς πολλοί εξ' αυτών με ευκολία την έχουν υιοθετήσει, ειδικά οι επιφανείς του "κλάδου" τους και ειδικότερα οι εκπρόσωποί τους.

Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΝΑΡΚΙΣΣΙΣΜΟΣ ταυτίζεται απόλυτα, με το χαρακτήρα των εκπροσώπων του σωματείου των ιατρών. 

Χρησιμοποιούν τους Βοηθούς Νοσηλευτών στην παρούσα φάση, προκειμένου να αναχαιτίσουν την προσπάθεια των Επιστημόνων Νοσηλευτών που μετά απο 20 και παραπάνω χρόνια επιδιώκουν να δημιουργήσουν κλάδο όπως όλοι οι υπόλοιποι επιστήμονες υγείας (βιοχημικοί, φαρμακοποιοι, ψυχολόγοι, κλπ). Κάτι για το οποίο υπάρχει πρόβλεψη σε σχετική νομοθεσία. Δυο δεκαετίες πριν. Οι θλιβεροι αυτοί τύποι όμως δεν δέχονται οι ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ να έχουν κλάδο. Να έχουν δικαιώματα, να συμμετέχουν οι ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ σε επιτροπές, στα ΚΕΝΤΡΑ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ. Αυτοί οι εκλεγμένοι, εκπρόσωποι των ιατρων θέλουν τους ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ υπηρέτες τους, υπηκόους τους.

Ενώ υπάρχει ξεκάθαρη διατύπωση για ΚΛΑΔΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΥΓΕΙΑΣ.

 Αυτή η συντεχνιακή προσέγγιση των κομπλεξικών, αλαζόνων, εκπροσώπων του σωματείου των ιατρών, που αρέσκονται να έχουν υποτελείς, βοηθούς, υπηρέτες το νοσηλευτικό προσωπικό, δεν θα τους περάσει. Οι Επιστήμονες Νοσηλευτές δεν θα επιτρέψουν σε κανένα σωματείο ιατρών να αποτρέψει τις προσπάθειές τους για τα αυτονόητα. Ο ΚΛΑΔΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΝΟΜΟΣ.

Όμως, πόσο μπορεί να ανεχθεί κάποιος τη συμπεριφορά αυτών των άθλιων συνδικαλιστών ιατρών, απαράδεκτων τύπων, καλομαθημένων, καλοπληρωμένων, που μπαίνουν στη διαδικασία, να εκφράσουν απόψεις για τους Νοσηλευτές και τα δικαιώματά τους. 

Λοιπόν, για να σοβαρευτούμε και λιγάκι, καλό είναι να ανακαλέσουν τη συγκεκριμένη επιστολή, στο σύνολό της, ειδάλλως, ας το χωνέψουν, ότι οι ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ είναι ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΥΓΕΙΑΣ και δικαιούνται όπως και οι άλλοι ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ να έχουν το δικό τους ΚΛΑΔΟ.

Οπότε, τη μονη αρμοδιότητα που έχουν είναι να τον καλοδεχθουνε.

Αβραμίδης Γιώργος

Πρόεδρος του ΣΥΝΟΨΥΝΟ ΕΣΥ Ν. Αττικής


Παρακάτω απολαύστε το γελοίο έγγραφο της ΕΙΝΑΠ, σε μια εποχή που τα ανέκδοτα είναι δυσεύρετα, ευτυχώς που υπάρχει και η ΕΙΝΑΠ και μας διασκεδάζει με τις απόψεις της.


ΕΙΝΑΠ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κ. ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ


Κοινοποίηση: Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΕΔΗΝ
                        : Υγειονομικοί συντάκτες


Αθήνα, 18/12/14


"Στο υπό ψήφιση σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας και στο άρθρο 43, συνιστάται ειδικός κλάδος νοσηλευτών, επισκεπτών, μαιών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μόνο, αποκλείοντας τους Βοηθούς Νοσηλευτών ΔΕ, υποβαθμίζοντας το ρόλο τους στην εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων και ευτελίζοντας την επαγγελματική τους αξιοπρέπεια. Ο αποκλεισμός των συναδέλφων, η μισθολογική και βαθμολογική τους υποβάθμιση, η ένταξή τους από το νοσηλευτικό στο βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό, αποχαρακτηρίζοντάς τους από βοηθούς νοσηλευτές, είναι λίγα από αυτά που θα βρουν μπροστά τους οι συνάδελφοι με την ψήφιση της συγκεκριμένης διάταξης.

Ουσιαστικά, τυπικά και με βούλα, με την επικαιροποίηση της επίμαχης διάταξης του 1992, βγάζετε εκτός νοσηλευτικού κλάδου περί τις 15.000 εργαζομένων στο χώρο της Υγείας , που προσφέρουν πραγματικά νοσηλευτικό έργο. Ένα από τα πιο άγρια εκμεταλλευόμενα τμήματα του εργατικού δυναμικού στο χώρο των υπηρεσιών Υγείας, καθώς θεωρούνται τυπικά μη νοσηλευτές αλλά βοηθοί νοσηλευτών, επιτελούν πραγματικό νοσηλευτικό έργο, αμείβονται λιγότερο για ίδια εργασία λόγω της διαφορετικής εκπαιδευτικής βαθμίδας στην οποία ανήκουν, και στήριξαν και στηρίζουν τα νοσοκομεία και άλλες υπηρεσίες υγείας για δεκαετίες.

Ζητούμε την απόσυρση του συγκεκριμένου άρθρου και την έναρξη διαλόγου με τους αρμόδιους φορείς για δημιουργία Ενιαίου Κλάδου Νοσηλευτικού Προσωπικού ΕΣΥ και δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στο δίκαιο αίτημά τους".


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   Ο ΕΙΔ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΜΑΤΙΝΑ ΠΑΓΩΝΗ                                                          ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Η ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ "ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ" ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ - αναδημοσίευση απο www.efsyn.gr

κάντε κλικ εδώ




Η πρωτοφανής ενέργεια ψυχιάτρου του Γενικού Νοσοκομείου Γιαννιτσών να μηνύσει ασθενή με διπολική διαταραχή, που εμφάνισε επιθετική συμπεριφορά εξαιτίας της ασθένειάς του, οδήγησε στην καταδίκη του ασθενή από το Πλημμελειοδικείο Γιαννιτσών την περασμένη εβδομάδα (σε δύο μήνες και δεκαπέντε ημέρες με αναστολή). Η υπόθεση βρίσκεται τώρα στην Εισαγγελία Γιαννιτσών, που καλείται να ασκήσει έφεση στην απόφαση, ύστερα από αίτηση του ασθενή, που δικάστηκε χωρίς δικηγόρο. Όπως λέει ο ίδιος στην «Εφ.Συν.», είχε ζητήσει συγγνώμη από την ψυχίατρο και είχε εξασφαλίσει τη διαβεβαίωσή της ότι θα ανακαλέσει τη μήνυση.
«Είχα τη διαβεβαίωσή της και δεν θέλησα να πληρώσω το παράβολο του δικηγόρου, καθώς έχω μηδενικό εισόδημα. Βρέθηκα προ εκπλήξεως στο δικαστήριο. Δεν είχα τη δυνατότητα να παρουσιάσω στοιχεία και μαρτυρίες ότι βρισκόμουν σε υπομανία και άρα δεν μπορεί να μου καταλογιστεί ευθύνη ούτε μάρτυρες που αμφισβητούν την κατάθεση της ψυχιάτρου», μας λέει ο Κ.Σ.
«Μια κατάσταση κρίσης του ασθενή, που μπορεί να εκφράσει με διάφορους τρόπους την αγωνία, τον πανικό και τη δυσκολία του απέναντι στις διάφορες λύσεις που του προτείνουν, ή απέναντι στη συμπεριφορά των γιατρών και στο πώς θα την εκλάβει ο ίδιος, δεν αντιμετωπίζεται με προσφυγή στη δικαιοσύνη αλλά με θεραπευτικές μεθόδους», λέει στην «Εφ.Συν.» ο Θεόδωρος Μεγαλοοικονόμου, διευθυντής ψυχίατρος της 9ης Κλινικής του ΨΝΑ.
Το περιστατικό συνέβη στις 10 Οκτωβρίου του 2013, όταν ο Κ.Σ., τότε 40 χρονών, διαγνωσμένος από τα 25 του με διπολική διαταραχή, επισκέφτηκε τα έκτακτα περιστατικά. Είχε ζήσει καιρό στην Ολλανδία και, επιστρέφοντας στην Ελλάδα, διαπίστωσε ότι εμφάνισε συμπτώματα υπομανίας (μεταξύ άλλων: έντονη ενεργητικότητα, αυξημένη αυτοπεποίθηση και μερική απώλεια αυτοελέγχου). Η φαρμακευτική αγωγή που είχε πάρει από την κλινική δεν έφερε βελτίωση και πήγε στο νοσοκομείο για να ζητήσει αυξημένη δόση.
Όπως αναφέρει, η ψυχίατρος που ήρθε να τον δει ήταν εκνευρισμένη, του μίλησε απαξιωτικά και στον ενικό. «Σας παρακαλώ, μπορείτε να μου μιλάτε στον πλυθυντικο;», της ζήτησε. «Όχι, δεν μπορώ», του είπε. Και δεν τον άφησε να της εξηγήσει το ιστορικό του, απλά υπερασπιζόταν τον ψυχίατρο που είχε δώσει την αγωγή. «Δεν έχω ξαναδεί τέτοια συμπεριφορά από ψυχίατρο. Πού σπουδάσατε;», της είπε. Του ζήτησε να φύγει, αλλιώς θα φωνάξει την αστυνομία. Αυτός αρνήθηκε και την είδε να σηκώνει το τηλέφωνο, λέγοντας: «τώρα θα σου κάνω αναγκαστική εισαγωγή».
«Έχω υποστεί στο παρελθόν αναγκαστική εισαγωγή και η φράση της μου ξύπνησε πολύ δυσάρεστες μνήμες. Ένιωσα πως η ζωή μου εξαρτάται απόλυτα από την αυθαιρεσία μιας γιατρού», μας λέει. Σηκώθηκε βρίζοντας, της χτύπησε το χέρι που κρατούσε το ακουστικό για να το κατεβάσει, και έφυγε. «Η μήνυση και το γεγονός πως επέμεινε σ'αυτή και με έφερε προ εκπλήξεως στο δικαστήριο δείχνει πως η πρόθεσή της ήταν εκδικητική», λέει. 
(H «Εφ.Συν.» επικοινώνησε με την ψυχίατρο, η οποία αρνήθηκε να μιλήσει για την υπόθεση).