Εγγραφή στο NEWSLETTER

Για την αποστολή ενημερωτικού email, κάντε εγγραφή στο πεδίο κάτω δεξιά. Στη συνέχεια θα σας έρθει ένα email όπου θα πρέπει να κάνετε αποδοχή. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε τη δυνατότητα να έχετε ακόμη πιο άμεση ενημέρωση.

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

ΗΧΗΡΟ ΡΑΠΙΣΜΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ, ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΕ

κάντε κλικ εδώ


Σήμερα, 13 Φεβρουαρίου 2015, εκδικάστηκε ενώπιον του ΣΤ΄ Τμήματος του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών η υπόθεση της διαβίβασης το έτος 2009 στοιχείων από το ΔΣ της ΕΝΕ προς το ΣΕΥΥΠ. Ειδικότερα, κατηγορούμενοι υπήρξαν οι κ.κ. Δημήτρης Σκουτέλης και Αριστείδης Δάγλας, υπό την ιδιότητα του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα αντίστοιχα της ΕΝΕ, βαρυνόμενοι με την κατηγορία της επέμβασης σε αρχείο ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων και της εν συνεχεία διάδοσης αυτών. Πιο συγκεκριμένα οι κύριοι Σκουτέλης και Δάγλας κατηγορήθηκαν, ότι παρανόμως έλαβαν προσωπικά δεδομένα του Σπυρίδωνος Μακρή, Διοικητικού Διευθυντή του νοσοκομείου «Δρομοκαϊτειο», και της Αλεξάνδρας Κορδολαίμη, Διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του ως άνω νοσοκομείου και παρανόμως τα διαβίβασαν εν συνεχεία στο ΣΕΥΥΠ.
Μετά από μια εξαντλητική ακροαματική διαδικασία το Δικαστήριο κήρυξε ομοφώνως και πανηγυρικώς αθώους τους κυρίους Δ.Σκουτέλη και Α.Δάγλα, θεωρώντας ότι ενήργησαν σε εκτέλεση υπηρεσιακού καθήκοντος.
Χαρακτηριστική υπήρξε η αγόρευση και η τοποθέτηση του Εισαγγελέα, ο οποίος αντιλήφθηκε πλήρως όλες τις πτυχές της υπόθεσης και ζήτησε από το Δικαστήριο την αθώωση των κατηγορουμένων.
Αντιστρόφως, αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν οι καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας, ιδίως, δε, των κ.κ. Σάμιου, Μακράκη και Γιαννάκου, οι οποίοι καίτοι ορκίστηκαν να πουν την αλήθεια, αποδόθηκαν εις ένα παραλήρημα ανακριβών και αναληθών τοποθετήσεων – καταθέσεων ενώπιον του Δικαστηρίου, για τις οποίες η ΕΝΕ και οι κατηγορούμενοι επιφυλάσσονται για την προάσπιση παντός εννόμου συμφέροντός τους. Σημειωτέον, ότι δεν σεβάστηκαν ούτε τη μνήμη της εκλιπούσας Σοφίας Μουλίνου, αναφερόμενοι σε πραγματικά περιστατικά που αφορούν το πρόσωπό της με εντελώς αναληθείς και αναπόδεικτους ισχυρισμούς.
Βέβαια, παρά την ενορχηστρωμένη πλην ευτελή και αήθη προσπάθεια των ως άνω μαρτύρων κατηγορίας, αυτοί τελικώς δεν κατάφεραν να παραπλανήσουν το Δικαστήριο, το οποίο προφανώς και διέγνωσε την αλήθεια μέσω των λοιπών ατράνταχτων στοιχείων της δικογραφίας, ως και των καταθέσεων των μαρτύρων υπεράσπισης κ.κ. Αβραμίδη, Πιστόλα και Μπίζα.
Σήμερα, λοιπόν, η Δικαιοσύνη έλαμψε και έδωσε ένα ηχηρό ράπισμα σε όσους άθλιους ψεύτες και συκοφάντες επιδίωξαν με κάθε τρόπο την ποινική καταδίκη των κ.κ. Δάγλα και Σκουτέλη.
Η ΕΝΕ χαιρετίζει την δικαστική απόφαση και δηλώνει με κατηγορηματικό τρόπο, ότι θα συνεχίσει απρόσκοπτα την δράση της, χωρίς να υποκύπτει σε εκβιασμούς, απειλές ή μηνύσεις, διακατεχόμενη από υψηλό αίσθημα ευθύνης και βεβαιότητα ότι ενεργεί ορθά και σύννομα προς το συμφέρον της νοσηλευτικής κοινότητας και του κοινωνικού συνόλου.