Εγγραφή στο NEWSLETTER

Για την αποστολή ενημερωτικού email, κάντε εγγραφή στο πεδίο κάτω δεξιά. Στη συνέχεια θα σας έρθει ένα email όπου θα πρέπει να κάνετε αποδοχή. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε τη δυνατότητα να έχετε ακόμη πιο άμεση ενημέρωση.

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

κάντε κλικ εδώ




Την Τετάρτη 27 Μαρτίου, αντιπροσωπία της ΕΝΕ συναντήθηκε με τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο προκειμένου να θέσει ορισμένα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο των νοσηλευτών.
Το πρώτο θέμα που ετέθη, ήταν η τραγική υποστελέχωση των νοσοκομείων από νοσηλευτές και η ανάγκη άμεσης πρόσληψης μονίμων νοσηλευτών και όχι μέσω κάθε είδους συμβάσεων. Έγινε αναλυτική ενημέρωση για τις αθρόες αποχωρήσεις νοσηλευτών την τελευταία τριετία και για τις μηδενικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Τονίστηκε ότι υπάρχουν στη χώρα πάνω από 7.500 άνεργοι νοσηλευτές, παρότι το σύστημα έχει τεράστια κενά σε νοσηλευτικό δυναμικό.   Επ’ αυτού ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε ότι μέχρι το τέλος του Μάη θα εξαντληθεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο, ώστε να  προκηρυχθούν θέσεις μόνιμων νοσηλευτών μέσω ΑΣΕΠ, για να ενισχυθεί το δοκιμαζόμενο σύστημα της Υγείας.


Ακολούθως ετέθη το θέμα της αξιοκρατίας στην ιεραρχική εξέλιξη των νοσηλευτών και στην άρση του αποκλεισμού των νοσηλευτών ΤΕ από τις επικείμενες κρίσεις. Η απάντηση που λάβαμε ήταν θετική και τονίστηκε από την πλευρά του κ. Υπουργού ότι η ισονομία στις κρίσεις των νοσηλευτών ΤΕ και ΠΕ, όπως ίσχυε μέχρι πρότινος, θα κατοχυρωθεί νομοθετικά.
Επιπλέον, υπογραμμίσαμε την ανάγκη της άμεσης δρομολόγησης της σύστασης και λειτουργίας των Υπηρεσιακών Συμβουλίων των ΥΠΕ και των Νοσοκομείων, προκειμένου να τεθεί τέλος στο τέλμα στο οποίο έχουν περιέλθει εκατοντάδες υπάλληλοι που αναμένουν να κριθούν βάσει της τυπικής διαδικασίας και όχι με την άτυπη διαδικασία των αναθέσεων. Η απάντηση του κ. Υπουργού ήταν ότι μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Απρίλη, η εν θέματι διαδικασία θα δρομολογηθεί χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση.
Αναφορικά με τα προγράμματα του ΕΣΠΑ που εκπονούνται από την ΕΝΕ, ο κ. Υπουργός τόνισε την ικανοποίησή του για την υποδειγματική εκτέλεση των έργων που έχει αναλάβει και διενεργεί η Ένωσή μας και εξέφρασε την πρόθεση να εγκρίνει και άλλα νεότερα, προς όφελος της νοσηλευτικής κοινότητας που ομολογουμένως δοκιμάζεται με τις περικοπές των τελευταίων ετών.
Στο τραπέζι του διαλόγου ετέθη και το θέμα της άμεσης αποπληρωμής των δεδουλευμένων εξαιρέσιμων στο νοσηλευτικό προσωπικό, κάτι που ήδη έχει αρχίσει να υλοποιείται, μετά και την προ μηνός παρέμβασή μας στον κ. Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου.
Η επόμενη συνάντηση προγραμματίστηκε για το Μάη, όπου θα γίνει ο απολογισμός της χθεσινής μας συνάντησης.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ν.Ε.

Ο Πρόεδρος                                                                      Ο Γεν. Γραμματέας

Δημήτρης Σκουτέλης                                                                       Αριστείδης Δάγλας