Εγγραφή στο NEWSLETTER

Για την αποστολή ενημερωτικού email, κάντε εγγραφή στο πεδίο κάτω δεξιά. Στη συνέχεια θα σας έρθει ένα email όπου θα πρέπει να κάνετε αποδοχή. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε τη δυνατότητα να έχετε ακόμη πιο άμεση ενημέρωση.

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κ. ΜΑΚΡΗ

ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ κ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ 




Π ΑΣ Υ Ν Ο - Ε Σ Υ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ
Β. Σοφίας 117, 11521 Αμπελόκηποι. Τηλ.2106469802, fax:2106469286
Email: pasyno_9@otenet.gr Κιν: 6979774520 & 6932361623
Site: www.pasyno.gr

22/10/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα 22/10/2013 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ με την Υφυπουργό Υγείας κ. Μακρή για θέματα που αφορούν το μετασχηματισμό – μετεξέλιξη των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων.

Διατυπώθηκε η άποψη της Υφυπουργού ότι κινητικότητα του προσωπικού και μεταρρύθμιση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας είναι έννοιες αντίθετες και επιδίωξη της ίδιας, είναι η αποφυγή της συγκεκριμένης διαδικασίας, για το προσωπικό των ψυχιατρικών νοσοκομείων, χωρίς βέβαια κάτι τέτοιο να αποτελεί δέσμευση για την Πολιτεία.

Προτεραιότητα για το Υπουργείο αποτελεί η αποασυλοποίηση των χρόνιων ασθενών που νοσηλεύονται εντός των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων και η μεταφορά τους σε δομές αποκατάστασης.

Ο διάλογος για τη μετεξέλιξη των Ψυχιατρικών νοσοκομείων θα συνεχιστεί με τους αρμόδιους φορείς, έτσι ώστε σύντομα να υπάρχει σαφής εικόνα για το σχεδιασμό που θα ακολουθήσει το Υπουργείο.

Η ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ διατύπωσε την αντίθεσή της στο καθεστώς της διαθεσιμότητας και την αναγκαιότητα για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την ασφαλή στελέχωση των υπηρεσιών υγείας.

Επίσης, συζητήθηκε το καθεστώς της παρακράτησης των συντάξεων των ψυχικά ασθενών που νοσηλεύονται κυρίως σε δομές αποκατάστασης και υπήρχε η διαβεβαίωση απο την πλευρά της Υφυπουργού, για κατανόηση του προβλήματος και της αναγκαιότητας τροποποίησης της σχετικής νομοθεσίας.

Σε κάθε περίπτωση, διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας αναφορικά με το δεύτερο κύμα της διαθεσιμότητας – κινητικότητας και του προσωπικού που θα ενταχθεί σε αυτό και εφιστούμε την προσοχή όλων, για επαγρύπνηση και ετοιμότητα για άμεσες αντιδράσεις.

Για το Διοικητικό Συµβούλιο 

Ο Πρόεδρος              Ο Γ. Γραµµατέας

Αριστείδης Δάγλας          Γεώργιος Αβραµίδης