Εγγραφή στο NEWSLETTER

Για την αποστολή ενημερωτικού email, κάντε εγγραφή στο πεδίο κάτω δεξιά. Στη συνέχεια θα σας έρθει ένα email όπου θα πρέπει να κάνετε αποδοχή. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε τη δυνατότητα να έχετε ακόμη πιο άμεση ενημέρωση.

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΥΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

κάντε κλικ εδώ




Σήμερα το ΔΣ της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ συναντήθηκε με τον Υπουργό Υγείας κ. Μάκη Βορίδη.
Αρχικά, ζητήθηκε η εξαίρεση των Νοσηλευτών του ΕΣΥ από το γενικό σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων και η θέσπιση ειδικών κριτηρίων που θα ορίζονται κατά το πρότυπο άλλων κλάδων. Επισημάνθηκε ότι το σύστημα της ποσόστωσης είναι αυθαίρετο και ότι η διαδικασία αξιολόγησης πρέπει να καταστεί αξιοκρατική και δίκαιη. Αυτή η ειδική διαδικασία, θα επιτευχθεί με τη δημιουργία κλάδου Νοσηλευτών του ΕΣΥ, κάτι που ο Υπουργός είδε θετικά και ζήτησε να του κατατεθεί αναλυτικά η πρόταση της Υπουργικής Απόφασης την προσεχή εβδομάδα. Ακολούθως, δεσμεύτηκε ότι κανένας Νοσηλευτής δεν θα απολυθεί από το ΕΣΥ, ούτε θα υποστεί καμία μισθολογική απώλεια ως απόρροια της αξιολόγησης.
Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν οι τεράστιες ελλείψεις Νοσηλευτών με τις συνακόλουθες συνέπειες στην παροχή υπηρεσιών υγείας και ζητήθηκε να αυξηθεί το ποσοστό των Νοσηλευτών στο συνολικό αριθμό των επικείμενων προσλήψεων, κάτι που αντιμετωπίστηκε θετικά από τον Υπουργό.
Ένα βασικό θέμα που επίσης παρουσιάστηκε, είναι η περιγραφή των νοσηλευτικών πράξεων (σύγχρονο καθηκοντολόγιο), όπως επίσης και η αναβάθμιση του θεσμού των νοσηλευτικών ειδικοτήτων, αναφορικά, τόσο με το περιεχόμενό και τον αριθμό τους, όσο και με την προσμέτρησή τους κατά την ιεραρχική εξέλιξη των ειδικευμένων νοσηλευτών. Επ’ αυτών, συμφωνήθηκε να ενσωματωθούν στο επερχόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, όπως επίσης και η μεταφορά του εκπαιδευτικού προσωπικού των ΕΠΑΣ που θα μετεξελιχθούν σε ΙΕΚ Βοηθών Νοσηλευτών στα νοσοκομεία.
Τέλος, δεσμεύτηκε να αποκαταστήσει νομοθετικά την αδικία της αποπληρωμής των δεδουλευμένων των νοσηλευτών που μεταφέρθηκαν από τις δομές του ΙΚΑ στα νοσοκομεία, όπως στο Σισμανόγλειο, με τον τρόπο που έγινε και με τους γιατρούς του εν λόγω νοσοκομείου.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                            Ο Γ. Γραμματέας
Αριστείδης Δάγλας                     Γεώργιος Αβραμίδης