Εγγραφή στο NEWSLETTER

Για την αποστολή ενημερωτικού email, κάντε εγγραφή στο πεδίο κάτω δεξιά. Στη συνέχεια θα σας έρθει ένα email όπου θα πρέπει να κάνετε αποδοχή. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε τη δυνατότητα να έχετε ακόμη πιο άμεση ενημέρωση.

Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

ΗΜΕΡΙΔΑ: ΙΣΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

Κάντε κλικ εδώ


http://enne.gr/12994



Η Επιτροπή Έρευνας και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης  & το Αυτοτελές «Γραφείο Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας», στο πλαίσιο εορτασμού της 12ης Ευρωπαϊκής Ημέρας για τα Δικαιώματα των ασθενών στις 18 Απριλίου 2018 διοργανώνουν Επιστημονική Ημερίδα αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρία.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Π. Κουρουμπλής ο οποίος θα απευθύνει και χαιρετισμό.

Η χρονιότητα, η βαρύτητα των συμπτωμάτων και των υποτροπών των νοσημάτων ευθύνονται για την μείωση της λειτουργικότητας των πολιτών με αναπηρία, που επιφέρει τον κοινωνικό αποκλεισμό τους. Η μείωση της λειτουργικότητας προκαλεί δυσχέρειες στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, δυσκολίες στην ενημέρωση και στην πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας. Η άρση των φραγμών στην ελεύθερη πρόσβαση και η ίση μεταχείριση όσον αφορά την πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας αποτελεί φιλόδοξο στόχο του Νοσοκομείου μας. Δεν αποτελεί πράξη αλληλεγγύης, αλλά υποχρέωση που απορρέει από την Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία σε κάθε δημόσιο φορέα. Στόχος της Ημερίδας είναι η δημιουρ­γία συνθηκών για τη βελτίωση της πρόσβασης των εμποδι­ζόμενων ατόμων (Α.με.Α) στις υπηρεσίες υγείας, βα­σιζόμενη σε θεσπισμένα ανθρώπινα δικαιώμα­τα στο ελληνικό και διε­θνές δίκαιο.

Υπό την αιγίδα της ΕΝΕ. Θα χορηγηθούν 4 ΜΣΕ

Κάντε κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες.