Εγγραφή στο NEWSLETTER

Για την αποστολή ενημερωτικού email, κάντε εγγραφή στο πεδίο κάτω δεξιά. Στη συνέχεια θα σας έρθει ένα email όπου θα πρέπει να κάνετε αποδοχή. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε τη δυνατότητα να έχετε ακόμη πιο άμεση ενημέρωση.

Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ 2019


Κάντε κλικ εδώ


Η Μονάδα Απεξάρτησης 18ΑΝΩ του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, με αφορμή την Παγκόσμια Hμέρα Kατά των Ναρκωτικών, διοργανώνει ανοιχτές εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του Ιουνίου, σε διαφορετικές περιοχές στην Αθήνα. Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας  σε θέματα που αφορούν τα ναρκωτικά και η ενημέρωση για τις υπηρεσίες που προσφέρει η Μονάδα Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ.
Η λειτουργία του 18 Άνω βασίζεται στον ανθρωποκεντρισμό, την ισοτιμία και τη συλλογικότητα. Από το 1987 έως σήμερα το 18 ΑΝΩ αναπτύσσεται διαρκώς σε τομείς που αφορούν την πρόληψη, τη θεραπεία και την κοινωνική επανένταξη. Παρέχει θεραπευτικές υπηρεσίες χωρίς υποκατάστατα για τοξικομανείς άνδρες, γυναίκες και μητέρες, εφήβους, μετανάστες, φυλακισμένους, άτομα με συννοσηρότητα. Επίσης παρέχει υπηρεσίες σε οικογένειες καθώς και σε άτομα που αντιμετωπίζουν διατροφικές διαταραχές, εθισμό στο διαδίκτυο και τα τυχερά παιχνίδια.
 Συμμετέχοντας ενεργά και με ευθύνη  απέναντι στο κοινωνικό φαινόμενο της τοξικοεξάρτησης αλλά και  στο θεραπευτικό έργο της Μονάδας Απεξάρτησης 18ΑΝΩ και  με βασικούς πρωταγωνιστές τους  θεραπευόμενούς μας, θα είμαστε όλοι εκεί για  να ενημερώσουμε για τις υπηρεσίες που παρέχουμε, για να ανταλλάξουμε απόψεις, να μοιραστούμε προβληματισμούς, αλλά και για να διασκεδάσουμε με το χορό, το θέατρο, τη μουσική και να γνωρίσουμε την τέχνη του πηλού, του κοσμήματος και της ζωγραφικής. Θα πραγματοποιήσουμε επιστημονικές  ημερίδες, φιλικούς αγώνες ποδοσφαίρου, συναυλία με γνωστούς καλλιτέχνες θεατρική παράσταση, χοροκινητικό δρώμενο, βραδιά jazz, εκθέσεις έργων τέχνης των ομάδων της κοινωνικής επανένταξης και διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού.
                                                          Σας περιμένουμε!
Για τη θεραπευτική ομάδα και τους θεραπευόμενους της Μονάδας Απεξάρτησης 18 Άνω
Χρηστίδη Στέλλα – Δ/ντρια 18 ΑΝΩ
*Ακολουθεί  αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων του 18ΑΝΩ.
Την περίοδο 10 – 30 Ιουνίου 2019 σύντομο σποτ του 18 Άνω  θα προβάλλεται στις οθόνες των συρμών του Μετρό, Ηλεκτρικού και Τραμ
Παρασκευή 31 /05, Σάββατο 01/06, και Κυριακή 02/06 Συμμετοχή της ομάδας κοινωνικής επανένταξης του 18 άνω στο 14ο φεστιβάλ πολιτιστικών ομάδων φοιτητικής εστίας Πανεπιστημίου Αθηνών.
Σάββατο 08/06/19 
Ώρα 21:00  Η θεατρική ομάδα της Κοινωνικής Επανένταξης του 18 Άνω παρουσιάζει το έργο «Εχθροί εξ αίματος» του Αρκά στο Δημοτικό Κινηματογράφο  «Νέα Ελβετία» στο Δήμο Βύρωνα, Νέας Ελβετίας 34
Δευτέρα 10/06/19
Η θεατρική ομάδα της Κοινωνικής Επανένταξης του 18 Άνω θα φιλοξενήσει  θεραπευόμενους της θεραπευτικής κοινότητας Papa Giovanni XXIII από την  Ιταλία σε ένα μοίρασμα αγάπης, φιλίας των λαών και αλληλεγγύης.
(Η εκδήλωση δεν είναι ανοιχτή στο κοινό)
Πέμπτη 13/06/19
Ωρα 14.00μ.μ.-16.00μ.μ. Ανοιχτή Συζήτηση με θέμα: «ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ» 
Διοργανωτές: Ανοιχτό Πρόγραμμα Μονάδας Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ και ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ (International  Organization for Migration)  
TALIS HOTEL, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 6, 17456 ,Άλιμος
Πέμπτη 20/06/19
Ώρα 10:00 Το Ανοικτό Πρόγραμμα Απεξάρτησης  του 18 Άνω διοργανώνει  Επιστημονική Ημερίδα με θέμα:
«ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΛΕΜΕ ΟΧΙ, ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ»  στο Δημαρχείου Κορυδαλλού. (Γρ. Λαμπράκη 240, αίθουσα δημοτικού συμβουλίου)
Παρασκευή 21/06/19
 Ώρα 20:00 Βραδιά Jazz στον κήπο της Κοινωνική Επανένταξης του 18 Άνω στην οδό Χανίων 4, Αθήνα  με τους: Ματθαιάκη Μανώλη στην κιθάρα, Βαζούρα Βασίλη στο Άλτο Σαξόφωνο, Πολάκα Δανάη στα τύμπανα, Φλωρεντίν Φαίδωνα στο πιάνο, Νηστικούλη Ασπασία στο μπάσο και στο τραγούδι η Πουλή Ελένη (η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό).
Ταυτόχρονα θα λειτουργεί έκθεση των έργων των ομάδων πηλού και κοσμήματος της Κοινωνικής Επανένταξης του 18 Άνω.

Σάββατο 22/06/19
Ώρα 17:30 Τουρνουά Ποδοσφαίρου
              ΓΉΠΕΔΟ 5Χ5  Παναγή Τσαλδάρη και Μενελάου
             Δήμου ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ,  πλησίον του σταθμού ΗΣΑΠ Ταύρου
             Διεξαγωγή τουρνουά με συμμετοχή από :  Μονάδα Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ           
            Ψ.Ν.Α., Σωματείο «ΘΗΣΕΑΣ» Πρόγραμμα Απεξάρτησης από τα Ναρκωτικά  
             του Δήμου Καλλιθέας, ΝΟΣΤΟΣ του ΚΕΘΕΑ , Εθνική Ομάδα ΑΣΤΈΓΩΝ
             Ώρα έναρξης17:30
             Ελεύθερη Είσοδος

Δευτέρα 24/06/19
Ώρα 18:00 Φιλικός Ποδοσφαιρικός Αγώνας

              Γήπεδο ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (ΝΤΑΜΑΡΙ),  Ρέας 40 και Χρυσανθέμων( Κηπούπολη)

              Διεξαγωγή φιλικού  αγώνα με συμμετοχή από : Μεικτή ομάδα μεταξύ  των  
              προγραμμάτων Απεξάρτησης  18 ΆΝΩ του Ψ.Ν.Α., Σωματείο «ΘΗΣΕΑΣ» του  
              Δήμου Καλλιθέας, ΝΟΣΤΟΣ του ΚΕΘΕΑ, Εθνική Ομάδα ΑΣΤΈΓΩΝ   και  των
              ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ  ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ Περιστερίου
              Ώρα έναρξης18:00
              Ελεύθερη Είσοδος

Τρίτη 25/06/19
Χορεύουμε, παίζουμε θέατρο και τραγουδάμε για τη ΖΩΗ, στο Άλσος Περιστερίου. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με το Δήμο Περιστερίου
Πρόγραμμα εκδήλωσης
20:00 Προσέλευση – Χαιρετισμοί
20:30 Χοροκινητικό Δρώμενο « Άνθρωπος 2 », της ομάδας χοροκινητικής έκφρασης της Κοινωνικής Επανένταξης του 18 Άνω.
20:45 Θεατρική Παράσταση « Εχθροί εξ αίματος » του Αρκά , της θεατρικής  ομάδας της Κοινωνικής Επανένταξης του 18 Άνω.
21:30 Τραγουδάμε για τη ζωή μαζί με τους: Ρίτα Αντωνοπούλου, Μανόλη Ανδρουλιδάκη και «Το Γνωστό Τρίο» Τάσος Γιαννούσης, Παναγιώτης Κατσιμάνης και Αντώνης Τζίκας
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα λειτουργεί έκθεση των δημιουργιών της Ομάδας Πηλού και της Ομάδας Κοσμήματος της Κοινωνικής  Επανένταξης του 18 Άνω ενώ θα διατεθεί και ενημερωτικό υλικό.

Τετάρτη 26/06/19
Ώρα 11:00 – 22:00
Οι θεραπευτές και οι θεραπευόμενοι του 18 Άνω θα βρίσκονται στην αριστερή έξοδο του σταθμού ΗΣΑΠ του Θησείου για να ενημερώσουν, να ζωγραφίσουν, να στείλουν το δικό τους μήνυμα και να μοιραστούν απόψεις, ιδέες, συναισθήματα με όλους.
Σας περιμένουμε στο ενημερωτικό μας περίπτερο, θα είμαστε όλοι εκεί.
Συμμετέχουν: Η μπάντα Κρουστών  Quilombo, το Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα, οι ομάδες τέχνης πηλού και κοσμήματος της κοινωνικής επανένταξης του 18 Άνω με τα έργα τους.
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ευχαριστούμε τον Δήμο Περιστερίου, τον Δήμο Αθηναίων, τον Δήμο Κορυδαλλού, τον Δήμο Βύρωνα, τη ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε., το Κέντρο Πολιτισμού Quilombo, τους καλλιτέχνες Ρίτα Αντωνοπούλου και ΜανόληΑνδρουλιδάκη , τους μουσικούς  «Γνωστό Τρίο» Τάσο Γιαννούση,  Αντώνη Τζίκακαι Παναγιώτη  Κατσιμάνη, τους καλλιτέχνες Ματθαιάκη Μανώλη, Βαζούρα Βασίλη,  Φλωρεντίν Φαίδωνα, Πολάκα Δανάη, Πουλή Ελένη και  Νηστικούλη Ασπασία, , τους γραφίστες Αναστάση Κασάπη και Κόξια Αλέξανδρο,  τους παλαίμαχους Ατρομήτου, το καλλιτεχνικό σχολείο Γέρακα, το τυπογραφείο του ΨΝΑ και τον ΑΡΚΑ για την παραχώρηση του έργου του καθώς και τις εταιρείες ΒΙΚΟΣ Ζαγοροχώρια και Nanou Donuts House.