Εγγραφή στο NEWSLETTER

Για την αποστολή ενημερωτικού email, κάντε εγγραφή στο πεδίο κάτω δεξιά. Στη συνέχεια θα σας έρθει ένα email όπου θα πρέπει να κάνετε αποδοχή. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε τη δυνατότητα να έχετε ακόμη πιο άμεση ενημέρωση.

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥ.ΝΟ.ΨΥ.ΝΟ. ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΤΗΣ 2ης ΥΠΕ

κάντε κλικ εδώ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΟΥ Ε.Σ.Υ. Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ
(ΣΥ.ΝΟ.ΨΥ.ΝΟ. - Ε.Σ.Υ. Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ)
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΟΥ ΕΣΥ
(ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο.-Ε.Σ.Υ.)

Πληροφορίες: Αβραμίδης Γεώργιος τηλ: 6932361623
           Ντάτση Ελένη τηλ. 6944164078

Site: www.pasyno.gr
Site: www.synopsyno.blogspot.com
Email: synopsyno@gmail.com



Αθήνα 13/8/2010
Α.Π. 28



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 28/7/2010 αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του ΣΥ.ΝΟ.ΨΥ.ΝΟ. ΕΣΥ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ συναντήθηκε με την Διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ κ. Χριστίνα Παπανικολάου.

Στη συζήτηση τονίστηκε η αναγκαιότητα υποστήριξης της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και συνέχισης της χρηματοδότησης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Επισημάνθηκαν παράλληλα οι επιπτώσεις και τα προβλήματα που απορρέουν από την έλλειψη νοσηλευτών στα ψυχιατρικά νοσοκομεία.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε σε θέματα άμεσου ενδιαφέροντος για το νοσηλευτικό προσωπικό των ψυχιατρικών νοσοκομείων. Πιο συγκεκριμένα:

1) Υπάλληλοι αορίστου χρόνου. Δόθηκαν διαβεβαιώσεις πως δεν έχει τεθεί θέμα από την κεντρική διοίκηση του Υ.Υ.ΚΑ για τυχόν απολύσεις υπαλλήλων με τα προγράμματα «Ψυχαργώς» και «Κοινωνικού αποκλεισμού», καθώς οι ανάγκες στις οποίες ανταποκρίνονται τα προγράμματα παραμένουν σταθερές.

2) Ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού. Η διοικήτρια μας πληροφόρησε πως για την 2η ΥΠΕ, πλην των προσλήψεων που προγραμματίζει το ΥΥΚΑ μέσω ΑΣΕΠ, αναμένονται προκηρύξεις θέσεων με επικουρικό προσωπικό (12μηνες συμβάσεις) και προσλήψεις μέσω κυλιόμενου πίνακα.

3) Διακομιδές σε γενικά νοσοκομεία. Έγινε ενημέρωση για τα προβλήματα που προκύπτουν με τον τρόπο που γίνονται οι διακομιδές μέχρι σήμερα, τόσο για το νοσηλευτικό προσωπικό όσο και για την λειτουργία των τμημάτων και οι ελλείψεις που υπάρχουν στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών.

Επίσης σχετικά με την Μεταστέγαση Μονάδων του ΟΚΑΝΑ, υπήρξε διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να μεταφερθεί καμία μονάδα του ΟΚΑΝΑ στο ΨΝΑ.

Σε γενικές γραμμές αναπτύχθηκε ένα εποικοδομητικός διάλογος με ανταλλαγή απόψεων σε κλίμα εμπιστοσύνης και συμφωνήθηκε να υπάρξει συνέχεια μετά τον Σεπτέμβριο.

Το Δ.Σ. του ΣΥ.ΝΟ.ΨΥ.ΝΟ. ΕΣΥ ΑΤΤΙΚΗΣ