Εγγραφή στο NEWSLETTER

Για την αποστολή ενημερωτικού email, κάντε εγγραφή στο πεδίο κάτω δεξιά. Στη συνέχεια θα σας έρθει ένα email όπου θα πρέπει να κάνετε αποδοχή. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε τη δυνατότητα να έχετε ακόμη πιο άμεση ενημέρωση.

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΣΥΝΔΙΟΙΚΕΙ ΤΟ ΕΣΥ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ, ΔΙΩΚΕΙ

κάντε κλικ εδώ

ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΑ ΘΥΜΑΤΑ ΔΙΩΚΟΝΤΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" στις 1/8/10 ο γ.γραμματέας του υπ. υγείας αναλώνεται σε διώξεις συνδικαλιστών, των οποίων η δράση ενοχλεί και δεν θωπεύει αυτιά όπως ίσως θα ήθελαν ή θα προσδοκούσαν κάποιοι από τους διοικούντες.



Καλό θα ήταν λοιπόν να επικεντρωθεί στην εξάλειψη όλων εκείνων των πρακτικών του παρελθόντος που οδήγησαν το ΕΣΥ στη σημερινή του κατάσταση, όπως πχ αυτές που αναφέρονται στην ίδια εφημερίδα για τα ρουσφέτια στο ΕΚΑΒ.


Να θυμήσουμε για όσους το έχουν ξεχάσει, πως το ΕΚΑΒ ανήκει στο ΕΣΥ.

Από τη άλλη, ας θυμήσουμε πως τα χρέη των νοσοκομείων που συμβάλουν σημαντικά στο γενικότερο δημόσιο έλλειμα, τα οποία και ΜΟΝΟ αυτά που προέκυψαν από την αρχή του παρόντος έτους ανέρχονται στο ποσό του 1,2 δισ. ευρώ, όπως αναφέρεται στην εφημερίδα "ΑΥΓΗ".


Δυστυχώς η ιστορία απέδειξε πως τα προβλήματα στο ΕΣΥ δεν λύνονται με ευχολόγια και με μηρυκασμό παλαιότερων φιλελεύθερων και δεξιόστροφων πολιτικών υγείας, οι οποίες ενδεδυμένες έναν δήθεν σοσιαλιστικό μανδύα προωθούνται ως νομοσχέδια μιας υποτιθέμενης αναβάθμισής του.

Πολύ περισσότερο δεν λύνονται με συνδικαλιστικές διώξεις, στο ίδιο πνεύμα με τις πρόσφατες επιτάξεις και επιστρατεύσεις των οδηγών βυτιοφόρων.

Είναι πολύ επικίνδυνο την χρονική περίοδο που διανύουμε, όπου ΕΝ ΜΕΣΩ ΘΕΡΟΥΣ ξηλώνονται εργασιακά κεκτημένα δεκαετιών, στα πλαίσια μιας επεκτατικής πολιτικής του διεθνούς καπιταλιστικού συστήματος, το οποίο με πρόσχημα τη σωτηρία της χώρας ισοπεδώνει τα πάντα στο πέρασμά του, κάποιοι να συνεχίζουν να αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα με τον δικό τους κατ’επίφαση σοσιαλιστικό τρόπο.

Φαίνεται πως πέρα από την απώλεια μέρους της εθνικής κυριαρχίας με τον ερχομό του ΔΝΤ, σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού, έχει ταυτόχρονα απωλεσθεί και ένα ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι κοινής λογικής,

Κι αυτή η τελευταία απώλεια ίσως να αποτελέσει την αιτία για έναν πιο ζεστό χειμώνα.