Εγγραφή στο NEWSLETTER

Για την αποστολή ενημερωτικού email, κάντε εγγραφή στο πεδίο κάτω δεξιά. Στη συνέχεια θα σας έρθει ένα email όπου θα πρέπει να κάνετε αποδοχή. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε τη δυνατότητα να έχετε ακόμη πιο άμεση ενημέρωση.

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΥΛΙΚΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΕΙ ΣΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ

κάντε κλικ εδώ
και εδώ για την απάντηση της Διοίκησης


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΕΣΥ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
(ΣΥ.ΝΟ. ΕΣΥ Ν. ΡΕΘΥΜΝΟΥ)
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΟΥ ΕΣΥ ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ
Τηλ: 6973011910



Αρ.Πρωτ.Εξερχ.Εγγραφου: 22
Ρέθυμνο 7/10/20010

Προς: Διοικητή Γ.Ν.Ρεθύμνου
          Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας
          Διοικητικό Διευθυντή



ΑΝΑΦΟΡΑ

Του Συλλόγου Νοσηλευτών του Ε.Σ.Υ. νομού Ρεθύμνου


Θέμα: « Παραγγελίες υλικών που δεν έχουν συμπεριληφθεί σε συμβάσεις με προμηθευτές-Αρμοδιότητες υπαλλήλων διαφορετικών κλάδων »

Σχετικά με την ανάθεση, σε Νοσηλευτές οι οποίοι απασχολούνται σε Νοσηλευτικά τμήματα ως προϊστάμενοι ή υπεύθυνοι,της διαδικασίας εξεύρεσης προμηθευτών,συλλογής προσφορών και σύνταξης της έκθεσης για την παραγγελία υλικών που δεν έχουν ενταχθεί σε συμβάσεις με προμηθευτές του Νοσοκομείου και λαμβάνοντας υπόψιν:

α) τις διατάξεις:

1. Του Π/Δ 351/1989 «Περί επαγγελματικών δικαιωμάτων των Νοσηλευτών»

2. Του Ν.3528/2007 «Δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας»

3. Των 599/19-09-1986,278/16-03-2001,1308/09-10-2002,1494/10-10-2003 και

1643/28-11-2005 ΦΕΚ τεύχος Β «Περί οργανισμού του Γ.Ν.Ρ.»

β) την έντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση των Νοσηλευτών, σχετικά με την ανάθεση σε αυτούς, αλλότριων καθηκόντων τη στιγμή που όλα τα τμήματα του Νοσοκομείου λειτουργούν ουσιαστικά με προσωπικό ασφαλείας εξαιτίας των ελλείψεων

γ) την πρόθεση του Υπουργείου Υγείας και της Διοίκησης του Γ.Ν.Ρ. να επιτευχθεί απόλυτη διαφάνεια και οικονομία στο θέμα των προμηθειών,

ο σύλλογος Νοσηλευτών ΕΣΥ του νομού Ρεθύμνου, επισημαίνει τα ακόλουθα:

1. Σύμφωνα με το Π/Δ 351/1989 που αφορά τα επαγγελματικά δικαιώματα των Νοσηλευτών, δεν προκύπτει από πουθενά ότι η διενέργεια της διαδικασίας εξεύρεσης προσφορών και σύνταξης της έκθεσης για την παραγγελία υλικών, είναι αρμοδιότητα των Νοσηλευτών.

2. Σύμφωνα με τον Ν.3528/2007 που περιέχει τις διατάξεις του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα και τα άρθρα 30,106,107 ο υπάλληλος εκτελεί τα καθήκοντα του κλάδου ή της ειδικότητας του και τυχόν άρνηση εκτέλεσης αλλότριων καθηκόντων, δε συνιστά το πειθαρχικό παράπτωμα της απείθειας και δε δύναται να επισύρει εις βάρος του πειθαρχική ποινή.

3. Συμφωνά με το 599/19-09-1986 ΦΕΚ τεύχος Β που περιέχει τον οργανισμό λειτουργίας του Γ.Ν.Ρ. καθώς και τα επόμενα ΦΕΚ που αφορούν τροποποιήσεις του, αρμόδιο τμήμα, για την προμήθεια διαχείριση και φύλαξη των εφοδίων και υλικών, είναι το Οικονομικό τμήμα (γραφείο προμηθειών και υλικού)όπως αρμόδιο για την προμήθεια διαχείριση και φύλαξη του φαρμακευτικού υλικού, είναι το Φαρμακευτικό τμήμα.

Συμπερασματικά βάσει των παραπάνω,οι Νοσηλευτές δεν έχουν δικαίωμα και δεν υποχρεούνται να απασχολούνται στη συγκεκριμένη δραστηριότητα,που έχει να κάνει με τις διαδικασίες εξεύρεσης προμηθευτών,προσφορών και σύνταξης της έκθεσης για την προμήθεια υλικών ή φαρμάκων.Αρμόδιοι σε ότι αφορά τις προμήθειες είναι οι υπάλληλοι του Οικονομικού και Φαρμακευτικού τμήματος.

Παράλληλα η δεδομένη (εξαιτίας του απαρχαιωμένου οργανισμού) και συνεχώς αυξανόμενη (εξαιτίας της μαζικής συνταξιοδότησης) έλλειψη σε Νοσηλευτές και η ανάγκη για βελτίωση της ποιότητας των παρερχόμενων Νοσηλευτικών υπηρεσιών, δεν επιτρέπουν πλέον στους Νοσηλευτές να αναλαμβάνουν καθήκοντα και αρμοδιότητες που αφορούν άλλο κλάδο εργαζομένων, ιδιαίτερα όταν ο κλάδος των Νοσηλευτών έχει τις περισσότερες ελλείψεις.

Επίσης υπάρχει ο κίνδυνος για Πειθαρχικές ή Ποινικές κυρώσεις εναντίον των Νοσηλευτών αλλά και της Διοίκησης εξαιτίας της αναρμοδιότητας των πρώτων να απασχολούνται με καθήκοντα και δραστηριότητες της Διοικητικής υπηρεσίας και ειδικά του Οικονομικού και Φαρμακευτικού τμήματος αυτής.

Προφανώς για τη δημιουργία αυτού του προβλήματος δεν είναι υπεύθυνη η σημερινή Διοίκηση καθώς η τακτική αυτή, παρά τις κατά καιρούς διαμαρτυρίες των Νοσηλευτών, ισχύει εδώ και χρόνια με την ανοχή των προηγούμενων Διοικήσεων.

Εμείς, ως σύλλογος Νοσηλευτών ΕΣΥ Ρεθύμνου, δεν είμαστε σε θέση πλέον να ανεχτούμε άλλο αυτή την ταχτική και προς αποκατάσταση της νομιμότητας, ζητούμε άμεσα να δώσετε λύση στο πρόβλημα, με την απαλλαγή των Νοσηλευτών από την υποχρέωση της σύνταξης έκθεσης παραγγελίας, εξεύρεσης προμηθευτών, συλλογής προσφορών και η μόνη εμπλοκή των Νοσηλευτών να περιοριστεί στη σύνταξη της αίτησης παραγγελίας προς το αρμόδιο γραφείο, θέτοντας τις προδιαγραφές για το ζητούμενο υλικό και με τον τρόπο αυτό να δοθεί η δυνατότητα και το δικαίωμα στους αρμόδιους υπαλλήλους να ασκήσουν το έργο του κλάδου τους.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες και είμαστε πάντα διαθέσιμοι για οποιαδήποτε διευκρίνιση και συνεργασία.



Με τιμή για το Δ.Σ. του ΣΥ.ΝΟ.ΕΣΥ ν.Ρεθύμνου



Ο Πρόεδρος                                                                                       Ο Γ.Γραμματέας

Αποστολάκης Εμμανουήλ                                                           Τολίκας Κωνσταντίνος