Εγγραφή στο NEWSLETTER

Για την αποστολή ενημερωτικού email, κάντε εγγραφή στο πεδίο κάτω δεξιά. Στη συνέχεια θα σας έρθει ένα email όπου θα πρέπει να κάνετε αποδοχή. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε τη δυνατότητα να έχετε ακόμη πιο άμεση ενημέρωση.

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΣΥΝΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΨΝΑ "ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ" ΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΕΣ "¨ΦΙΜΩΣΗΣ" ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

κάντε κλικ εδώ


ΠΑΣΥΝΟ - ΕΣΥ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ
Αμπελακίων 13,11522 Αμπελόκηποι. Σηλ.2106469802, fax:2106469286
Email: pasyno_9@otenet.gr Κιν: 6979774520 & 6973697319
Site: www.pasyno.gr

Αθήνα 05/11/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Νοσηλευτικής Ομοσπονδίας του ΕΣΥ καταγγέλλει ευθέως τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΨΝΑ «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ», για απεγνωσμένες προσπάθειες φίμωσης της ελεύθερης έκφρασης των υπαλλήλων και δη των συνδικαλιστών του συγκεκριμένου νοσοκομείου.

Με τη μέθοδο των μετακινήσεων από τμήμα σε τμήμα δημιουργεί ένα κλίμα εκφοβισμού κατά των υπαλλήλων, επιδιώκοντας μάταια πια, αυτό το οποίο δεν είναι πλέον σε θέση να διατηρήσει. Δηλαδή το κλειστό ασυλικό ίδρυμα, στο οποίο η καταπάτηση των δικαιωμάτων εργαζομένων και ασθενών από την πλευρά της Διοίκησης να αποτελεί κυρίαρχη τακτική, μη επιτρέποντας σε κανέναν βασικά συνταγματικά δικαιώματα όπως είναι αυτό της ελευθερίας της έκφρασης.

Συνεχίζοντας λοιπόν τον ξέφρενο ρυθμό των διώξεων κατά υπαλλήλων στις 4/11/2010 με έγγραφο του μετακινεί την υπάλληλο και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων – ΕΣΥ του Ν. Αττικής κ. Ντάτση Ελένη από τα Εξωτερικά Ιατρεία, στα οποία τοποθετήθηκε μόλις πριν ένα χρόνο, σε νοσηλευτικό τμήμα μία εβδομάδα μετά την καταγγελία της στην εφημερίδα Ελεύθερο Τύπο στις 25/10/2010, που αφορούσε τις μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού σε αλλότρια καθήκοντα και την αυθαίρετη αφαίρεση από πλευράς της Διοίκησης την ονομασία ΄΄2η ΥΠΕ΄΄ από το λογότυπο του νοσοκομείου.

Προκλητικά αδιάφορη όμως είναι και η στάση του Υπουργείου Υγείας για όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στο ΨΝΑ «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ», όπου το κλίμα το οποίο έχει δημιουργηθεί δείχνει να είναι ανεξέλεγκτο έως και επικίνδυνο.

Μπροστά σε αυτή τη Μεσαιωνικού τύπου Διοίκηση ο δρόμος των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των εργαζομένων αποτελεί πλέον μονόδρομο.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο


Ο Πρόεδρος                                                                                                   Ο Γ. Γραμματέας

Αριστείδης Δάγλας                                                                                        Νικόλαος Ορφανός