Εγγραφή στο NEWSLETTER

Για την αποστολή ενημερωτικού email, κάντε εγγραφή στο πεδίο κάτω δεξιά. Στη συνέχεια θα σας έρθει ένα email όπου θα πρέπει να κάνετε αποδοχή. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε τη δυνατότητα να έχετε ακόμη πιο άμεση ενημέρωση.

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΨΥΝΟ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

κάντε κλικ εδώ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΟΥ Ε.Σ.Υ. Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ
(ΣΥ.ΝΟ.ΨΥ.ΝΟ. - Ε.Σ.Υ. Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ)
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΟΥ ΕΣΥ
(ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο.-Ε.Σ.Υ.)
Πληροφορίες: Αβραμίδης Γεώργιος τηλ: 6932361623
Τζιάτζιος Αθανάσιος τηλ: 6978335769
Ντάτση Ελένη τηλ: 6944164078
Site: www.pasyno.gr
Email: synopsyno@gmail.com


Αθήνα 4/4/2011
Α.Π. 12

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 16/3/2011 αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων Ν. Αττικής του ΕΣΥ, πραγματοποίησε προγραμματισμένη συνάντηση με τη Διευθύντρια Ψυχικής Υγείας του ΥΥΚΚΑ κ. Κατσικάρου.
Στη συνάντηση υπήρχε ενημέρωση από την πλευρά της Διεύθυνσης για το σχεδιασμό της κατάργησης και των υπολοίπων ψυχιατρικών νοσοκομείων. Παίρνοντας ως παράδειγμα το κλείσιμο του παιδοψυχιατρικού νοσοκομείου Αττικής θα ακολουθήσουν σταδιακά και τα υπόλοιπα, αναπτύσσοντας παράλληλα όλες εκείνες τις υπηρεσίες όπως ΚΨΥ, ψυχιατρικές κλινικές σε γενικά νοσοκομεία, Κέντρα Ημέρας κλπ., οι οποίες θα υποστηρίξουν τη διαδικασία. Επίσης η Διεύθυνση έχει ζητήσει από τους Διοικητές των ψυχιατρικών νοσοκομείων να καταθέσουν προτάσεις για την κατάργηση και το μετασχηματισμό τους. Η χρηματοδότηση για το μετασχηματισμό των ψυχιατρικών νοσοκομείων θα γίνει είτε με εθνικούς πόρους, είτε μέσω χρηματοδότησης από την Ε.Ε.. Επίσης είναι σε εξέλιξη η σύνταξη πορίσματος για την αναθεώρηση του προγράμματος «ΨΥΧΑΡΓΩΣ» 2011-2010, από την αρμόδια ομάδα εργασίας.

Όσον αφορά το προσωπικό το οποίο απασχολείται στα ψυχιατρικά νοσοκομεία (αορίστου – μόνιμο), υπήρχε η διαβεβαίωση ότι θα συνεχίσει να απασχολείται σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας στους νέους οργανισμούς που θα προκύψουν κατά το μετασχηματισμό τους, αξιοποιώντας με αυτό τον τρόπο την αποκτηθείσα εμπειρία και γνώση και δεν τίθεται σε καμία περίπτωση το ενδεχόμενο απόλυσης.

Παράλληλα το προσωπικό το οποίο προσλαμβάνεται για να στελεχώσει νέες δομές ψυχικής υγείας θα απασχολείται μόνο σε αυτές, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλή συνέχισή τους.

Τέλος, η Διευθύντρια Ψυχικής Υγείας δεσμεύτηκε για τη συνέχιση του διαλόγου με το ΣΥ.ΝΟ.ΨΥ.ΝΟ. σε επόμενες συναντήσεις.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥ.ΝΟ.ΨΥ.ΝΟ. – Ε.Σ.Υ. του Νομού Αττικής

Ο Πρόεδρος                                         Η Γραμματέας

Γεώργιος Αβραμίδης                           Μαρία Γιοβάνογλου