Εγγραφή στο NEWSLETTER

Για την αποστολή ενημερωτικού email, κάντε εγγραφή στο πεδίο κάτω δεξιά. Στη συνέχεια θα σας έρθει ένα email όπου θα πρέπει να κάνετε αποδοχή. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε τη δυνατότητα να έχετε ακόμη πιο άμεση ενημέρωση.

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΝ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ, ΒΡΗΚΑΝ ΑΔΕΙΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΟΚΑΝΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 17/9/2011

κάντε κλικ εδώ



Σε χώρους που βρίσκονται ακόμη υπό κατασκευή βρέθηκαν χθες οι εργαζόμενοι, που παρουσιάστηκαν για πρώτη ημέρα στις μόλις επτά μονάδες φαρμακευτικής υποστήριξης του ΟΚΑΝΑ εντός νοσοκομείων που άνοιξαν (;) στην Αθήνα -από τις προαναγγελθείσες σε πρώτη φάση 15-, ενώ αρκετοί από τους 25 για κάθε μονάδα ασθενείς που είχαν ειδοποιηθεί να παρουσιαστούν, έφταναν εκεί περί τις 10 το πρωί με την εντύπωση πως θα τους χορηγηθεί υποκατάστατη ουσία, η οποία βεβαίως υπό αυτές τις συνθήκες δεν είχε παραδοθεί.

Καμία από τις 5 μονάδες που προβλέπονταν για τον Πειραιά δεν άνοιξε χθες καν τις πόρτες της.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπ. Υγείας «ξεκίνησαν τη λειτουργία τους 10 νέες μονάδες φαρμακευτικής υποστήριξης εξαρτημένων ατόμων του ΟΚΑΝΑ», στις οποίες κατανεμήθηκαν περίπου 200 ασθενείς (που προήλθαν με προτεραιότητα μεν, αλλά από μια λίστα αναμονής τουλάχιστον 5.000 ατόμων στην Αττική) βάσει του κριτηρίου της εντοπιότητας. Ωστόσο στη συνέχεια αναφέρονται μόνο επτά νοσοκομεία και προαναγγέλλεται η λειτουργία άλλων τριών μονάδων, αλλά αποκλειστικά για συνταγογράφηση. Τα νοσοκομεία είναι: Κωνσταντοπούλειο-«Αγία Ολγα», Αλεξάνδρα, Γ.Ν. Μελισσίων «Αμαλία Φλέμινγκ», «Γ. Γεννηματάς», «Ευαγγελισμός», ΚΑΤ και «Σισμανόγλειο». Συνταγογράφηση θα γίνεται στο μέλλον σε «Ιπποκράτειο», «Σπηλιοπούλειο» και ΙΚΑ Πατησίων.

Στη Θεσσαλονίκη προστέθηκε η 6η μονάδα του ΟΚΑΝΑ στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο «424 ΓΣΝΕ» με την προσέλευση των 5 πρώτων ασθενών.

Οι μονάδες, δηλώνει το υπουργείο, στελεχώθηκαν με ψυχίατρο, ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό, νοσηλευτές. Η επιλογή του προσωπικού έγινε κατά προτεραιότητα από τους εργαζομένους στον ΟΚΑΝΑ με τη συμμετοχή προσωπικού από τα νοσοκομεία, όπου αυτό ήταν εφικτό.