Εγγραφή στο NEWSLETTER

Για την αποστολή ενημερωτικού email, κάντε εγγραφή στο πεδίο κάτω δεξιά. Στη συνέχεια θα σας έρθει ένα email όπου θα πρέπει να κάνετε αποδοχή. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε τη δυνατότητα να έχετε ακόμη πιο άμεση ενημέρωση.

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΜΨΥ

κάντε κλικ εδώ


Έγγραφο σοκ του Υπουργείου Οικονομικών στις 26.8.2011, έχει προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση πολλών, καθώς οδηγεί χωρίς καμία προειδοποίηση και συνεννόηση σε άμεσο κλείσιμο 210 κοινοτικών μονάδων ψυχικής υγείας (83 οικοτροφεία, 16 ξενώνες, 32 προστατευμένα διαμερίσματα, 42 κέντρα ημέρας, 13 κινητές μονάδες, 2 κέντρα Αλτσχάιμερ, 6 κέντρα ημέρας αυτισμού, 16 άλλες εξειδικευμένες μονάδες και προγράμματα) που λειτουργούν από Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ).

Αυτό σημαίνει ότι κανείς δε ξέρει ποια θα είναι η τύχη των πάνω από 35.000 ασθενών που φιλοξενούνται συνολικά και δέχονται υπηρεσίες, αλλά και 3050 εργαζομένων, καθώς είτε θα βρεθούν στο δρόμο, χωρίς φροντίδα, ή θα χρειαστεί περίπου 1500 ασθενείς να επιστρέψουν στα ψυχιατρεία. Αυτό συνεπάγεται ταλαιπωρία τόσο για τους ίδιους όσο και για τους συγγενείς αυτών.

Συνεπώς ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Ποια η θέση του Υπουργείου για το συγκεκριμένο θέμα;
2. Υπάρχει η πρόθεση από την πολιτεία για να μην κλείσουν τελικά οι συγκεκριμένες μονάδες ψυχικής υγείας;