Εγγραφή στο NEWSLETTER

Για την αποστολή ενημερωτικού email, κάντε εγγραφή στο πεδίο κάτω δεξιά. Στη συνέχεια θα σας έρθει ένα email όπου θα πρέπει να κάνετε αποδοχή. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε τη δυνατότητα να έχετε ακόμη πιο άμεση ενημέρωση.

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ ΣΤΙΣ 30/9/2011

κάντε κλικ εδώ




ΣΤΙΣ 30 ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΣΥΝΟ
Με φόντο τη λυσσαλέα επίθεση της κυβέρνησης και των υποβολέων της στα κοινωνικά κεκτημένα των εργαζομένων, οι Νοσηλευτές του ΕΣΥ αλλά και αρκετοί άνεργοι συνάδελφοι, διατράνωσαν την αντίθεσή τους στα όσα συμβαίνουν, στα πλαίσια της κινητοποίησης που διοργανώθηκε από την ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ.



Στις 30 του Σεπτέμβρη η ομοσπονδία μας κήρυξε 24ωρη απεργία και προέτρεψε τους Νοσηλευτές να συγκεντρωθούν στο Πολυτεχνείο για να κάνουν πορεία διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας.
Η πορεία ξεκίνησε στις 11.30 με νοσηλευτές να έρχονται κυρίως από τα νοσοκομεία της Αττικής. Συμμετοχές βεβαίως καταγράφηκαν και από τη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη, τη Λάρισα, την Κατερίνη, την Πάτρα, την Κόρινθο, την Τρίπολη, τον Πύργο, το Ναύπλιο, το Άργος, τη Σπάρτη και τη Μεσσηνία.
Η πορεία κατευθύνθηκε από την οδό Στουρνάρη στο Υπουργείο Υγείας, όπου ζητήθηκε συνάντηση από την ηγεσία του. Απόντος του Υπουργού Υγείας στο εξωτερικό, αντιπροσωπεία της ΠΑΣΥΝΟ συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα κ. Αντώνη Δημόπουλο και μεταξύ των άλλων έθεσε τα ακόλουθα ζητήματα:
  • Σαφή και ξεκάθαρη δέσμευση ότι η εφεδρεία δε θα ισχύσει για κανέναν νοσηλευτή, σε οποιαδήποτε μονάδα υγείας κι αν ανήκει και με οποιαδήποτε εργασιακή σχέση (μόνιμοι, αορίστου χρόνου).
  • Εξαίρεση των Νοσηλευτών από την αναλογία 1:10 αναφορικά με τις προσλήψεις.
  • Έναρξη συζήτησης για δημιουργία κλάδου Νοσηλευτών ΕΣΥ με ειδικό νοσηλευτικό μισθολόγιο.
  • Ένταξη στα ΒΑΕ χωρίς «ψιλά γράμματα».
  • Επαναφορά του νοσηλευτικού ωραρίου στις 7,5 ώρες.
  • Έκδοση της Υ.Α για την περιγραφή των νοσηλευτικών πράξεων.
  • Συμμετοχή της ΠΑΣΥΝΟ στη σύνταξη των νέων οργανισμών των νοσοκομείων.
Σχετικά με τα παραπάνω, ο κ. Δημόπουλος τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δε θα θιγεί η εργασιακή σχέση και η μονιμότητα κανενός νοσηλευτή και μάλιστα ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο της εξαίρεσης του κλάδου μας από την ουσιαστική απαγόρευση των προσλήψεων. Επιπλέον ενώπιον του προέδρου του ΚΕΣΥ κ. Σερέτη έγινε αναφορά στην αναγκαιότητα της έκδοσης Υ.Α για την περιγραφή των νοσηλευτικών πράξεων και κανονίστηκε συνάντηση για τα μέσα του Οκτώβρη με τη συμμετοχή ηγεσίας ΥΥΚΑ και ΚΕΣΥ.
Αναφορικά με την επάνοδο στο ωράριο των 7,5 ωρών, κάτι που το ΥΠΕΣ μας διαβεβαίωσε ότι είναι στην αρμοδιότητα του Υπουργού Υγείας, ο κ. Δημόπουλος απάντησε καταρχήν θετικά, κάτι που θα επισημοποιηθεί μετά τη συνάντηση με τον ίδιο τον Υπουργό την τρέχουσα εβδομάδα.
Τέλος, όσον αφορά τον κλάδο των Νοσηλευτών του ΕΣΥ αποφασίστηκε να συσταθεί ειδική μελετητική ομάδα και για τη σύσταση των νέων οργανισμών κατατέθηκε υπόμνημα στη Γενική Διεύθυνση Υπηρεσιών Υγείας με τις θέσεις της ομοσπονδίας μας.
Σε γενικές γραμμές, θεωρούμε ότι οι κινητοποιήσεις δεν πρέπει να σταματήσουν, αλλά να ενισχυθούν με κάθε τρόπο μιας και καθημερινά ζούμε τον εφιάλτη της καταστροφής κεκτημένων δεκαετιών…
Αποτιμώντας την κινητοποίηση της 30ης του Σεπτέμβρη, μπορούμε να πούμε ότι ήταν ικανοποιητική, αλλά όχι εντυπωσιακή, πάντα με μέτρο την άγρια επίθεση του κράτους στον κλάδο μας και γενικότερα στο σύνολο των εργαζομένων.
Ελπίζουμε όλοι οι συνάδελφοι να αποτινάξουν την απογοήτευσή τους και να συνταχθούν με τη δύναμη της ΠΑΣΥΝΟ την επόμενη φορά που θα  βρεθούμε στους δρόμους. Και να είστε σίγουροι πως δε θ’ αργήσει…