Εγγραφή στο NEWSLETTER

Για την αποστολή ενημερωτικού email, κάντε εγγραφή στο πεδίο κάτω δεξιά. Στη συνέχεια θα σας έρθει ένα email όπου θα πρέπει να κάνετε αποδοχή. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε τη δυνατότητα να έχετε ακόμη πιο άμεση ενημέρωση.

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗΣ ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ 26η ΠΑΡ. ΤΟΥ 8ου ΑΡΘΡΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΥΚΚΑ

ΠΑΣΥΝΟ - ΕΣΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

Αμπελακίων 13,11522 Αμπελόκηποι. Τηλ.2106469802, fax:2106469286

Email: pasyno_9@otenet.gr Κιν: 6973697319 & 6979774520

Site: www.pasyno.gr

Αρ.Πρωτ.:349

Αθήνα 09/07/2010





Προς: 1. Την Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

2. Τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων

3. Τον Πρόεδρο της Βουλής



Θέμα: «Άμεση απόσυρση της απροκάλυπτης πρόβλεψης υποκατάστασης της βούλησης των εργαζομένων από την 26η παρ. του 8ου άρθρου του νομοσχεδίου του ΥΥΚΚΑ»



Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, στα Υπηρεσιακά Συμβούλια όλων των κατηγοριών μετέχουν αιρετοί εκπρόσωποι των εργαζομένων με τους αναπληρωματικούς τους. Η εν λόγω διαδικασία, δεν έχει αμφισβητηθεί ουδέποτε και από κανέναν.

Στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο όμως του ΥΥΚΚΑ, επιχειρείται μια άνευ προηγουμένου απροκάλυπτη απόπειρα υποκατάστασης και αλλοίωσης της πραγματικής βούλησης των εργαζομένων, με την τοποθέτηση «φυτευτών» εκπροσώπων από την ΠΟΕΔΗΝ. Το άρθρο 8, παρ. 26, υποπίπτει μάλιστα και σε μέγιστο λεκτικό ατόπημα, πέραν του εννοιολογικού, κάνοντας λόγο για ορισμό… αιρετών εκπροσώπων.

Με πρόσχημα την καθυστέρηση της εφαρμογής των διατάξεων του Ν. 3839/2010, (για την οποία βεβαίως υπεύθυνοι δεν είναι οι εργαζόμενοι), προβλέπεται η τοποθέτηση εκπροσώπων της ΠΟΕΔΗΝ στις θέσεις των αιρετών μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η πλήρης κομματική εξάρτηση των υπό κρίση υπαλλήλων, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ θεωρεί ότι η καθυστέρηση εφαρμογής του Ν 3839/2010 από το Μάρτιο που ψηφίστηκε μέχρι σήμερα είναι απαράδεκτη και επιτρέπει την ανάπτυξη κάθε είδους ύποπτων πρωτοβουλιών που έχουν δήθεν ως σκοπό την κάλυψη των κενών που δημιουργούνται, ευνοώντας συγκεκριμένη μερίδα κομματικών συνδικαλιστών.

Άλλωστε, σε κανένα δημοκρατικό καθεστώς δε νοείται ο διορισμός μελών σε θέσεις που προβλέπονται να καταλαμβάνονται από αιρετούς.

Ως εκ τούτου, θεωρούμε αυτονόητη την απόσυρση της επίμαχης διάταξης. Επιπλέον παρακαλούμε για την επίσπευση του τερματισμού της εν λόγω ρευστότητας στα νοσοκομεία, που προκαλείται από την καθυστέρηση της εφαρμογής των διατάξεων του Ν. 3839/2010, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω, προβλέπει ότι εντός μηνός (ήτοι 29 Απριλίου) έπρεπε να έχουν οριστεί τα νέα υπηρεσιακά συμβούλια στα νοσοκομεία.

Αναμένουμε για τις δικές σας ενέργειες.



Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                        Ο Γ. Γραμματέας


Αριστείδης Δάγλας                            Νικόλαος Ορφανός