Εγγραφή στο NEWSLETTER

Για την αποστολή ενημερωτικού email, κάντε εγγραφή στο πεδίο κάτω δεξιά. Στη συνέχεια θα σας έρθει ένα email όπου θα πρέπει να κάνετε αποδοχή. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε τη δυνατότητα να έχετε ακόμη πιο άμεση ενημέρωση.

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥ.ΝΟ.ΨΥ.ΝΟ.


κάντε κλικ εδώ, εδώ κι εδώ

Συγχαρητήρια επιστολή του Δημάρχου Χαϊδαρίου κ. Μαραβέλια προς τους Διοικητές του ΨΝΑ "ΔΑΦΝΙ" και ΨΝΑ "ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ", για την κοινοτική δράση των Νοσηλευτών μέλη του Συλλόγου Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων - ΕΣΥ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ.




Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ - ΤΑ ΝΕΑ 27/7/2010

κάντε κλικ εδώ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ λίγων ημερών πιθανόν έως το τέλος του μήνα- δίνεται για τους δημοσίους υπαλλήλους προκειμένου να απογραφούν. Η διαδικασία έληγε χθες και ήδη είχαν καταχωρίσει τα στοιχεία τους περισσότεροι από 749.000 εργαζόμενοι του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των δήμων και νομαρχιών. Η παράταση δόθηκε αργά χθες το απόγευμα και όπως αναφέρεται αφορά όσους αντιμετώπισαν πρόβλημα να καταχωρίσουν τα στοιχεία τους. Το σύστημα πάντως θα μείνει ανοικτό για όλους ανεξαρτήτως ΑΦΜ.

Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

κάντε κλικ εδώ


εφημερίδα "ΚΕΡΔΟΣ" 18/7/2010

ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΟΧ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΔΗΜΟΥ


Τον περασμένο Μάρτιο, το «Κέρδος» ανέλυσε και παρουσίασε τα οικονομικά αποτελέσματα του μοναδικού δημόσιου νοσοκομείου, του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, που δημοσίευσε ισολογισμό για τη χρήση του 2008. Η εφημερίδα, μάλιστα, σημείωνε ότι είναι θετικό το γεγονός ότι μία κρατική μονάδα υγείας δημοσιεύει ισολογισμό, καθώς τα οικονομικά αποτελέσματα των μονάδων της δημόσιας υγείας βρίσκονται μονίμως στην επικαιρότητα, αφού τα ελλείμματά τους τροφοδοτούν συνεχώς τα κρατικά ελλείμματα και χρέη. Αλλωστε, η καθολική εφαρμογή του συστήματος αυτού, δηλαδή της δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων χρήσης, σε όλα τα νοσοκομεία θα καταδείξει το μέγεθος των προβλημάτων, ως μία βάση για την προσπάθεια επίλυσής τους.

Ας θυμηθούμε εν συντομία τι αποκάλυπτε αυτός ο μοναδικός σε όλο το δημόσιο σύστημα υγείας ισολογισμός:

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

ΑΥΞΗΜΕΝΗ Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ - ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΥΓΗ 16/5/2010

κάντε κλικ εδώ

Αυξημένες ροές προσερχομένων πολιτών στις κοινοτικές δομές Ψυχικής Υγείας, όπως τα Κέντρα Ψυχικής Υγείας (ΚΨΥ), και στα ψυχιατρικά νοσοκομεία της χώρας καταγράφουν ήδη οι υπεύθυνοι της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας (ΕΨΕ), ως αρχόμενη κοινωνική συνέπεια της βαθιάς οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα. Οι ίδιοι έκαναν χθες λόγο σε συνέντευξη Τύπου για "τεκμηριωμένη επιστημονική βεβαιότητα ότι η κρίση θα επιφέρει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην ψυχική υγεία των ατόμων όσο και στο σύστημα της Ψυχικής Υγείας".





Άστεγοι, αλλοδαποί και χρήστες ναρκωτικών αναζητούν το προστατευόμενο περιβάλλον του ψυχιατρείου!

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Η ΚΡΙΣΗ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΟ… ΝΤΙΒΑΝΙ ΤΟΥ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥ - ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 15/7/2010


κάντε κλικ εδώ


Η άνοδος της ανεργίας και η οικονομική κρίση φαίνεται ότι οδηγούν ολοένα περισσότερους Έλληνες στις δομές ψυχικής υγείας του ΕΣΥ.

Οι λεγόμενες ήπιες ψυχικές διαταραχές, όπως η κρίση πανικού και η κατάθλιψη, κάνουν πλέον θραύση στους ανθρώπους ηλικίας 35 έως 55 χρόνων, ενώ τα ράντζα είναι πλέον μονίμως «ανοιχτά», και κυρίως κατειλημμένα με ασθενείς στους διαδρόμους του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ).
‎11ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ & ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΣΤΙΣ 25-26-27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010.

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

ΜΕ ΚΥΛΙΟΜΕΝΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ

κάντε κλικ εδώ

Η νέα διαδικασία επιλογής νοσηλευτικού προσωπικού του υπουργείου Υγείας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Μέσω κυλιόμενων πινάκων που θα συντάσσει το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) θα προσλαμβάνεται εφεξής το μόνιμο νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό των φορέων και των νοσοκομείων του υπουργείου Υγείας. Η ρύθμιση περιλαμβάνεται σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας, το οποίο πήρε το πράσινο φως από το Υπουργικό Συμβούλιο και έως τα τέλη του μήνα αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗΣ ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ 26η ΠΑΡ. ΤΟΥ 8ου ΑΡΘΡΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΥΚΚΑ

ΠΑΣΥΝΟ - ΕΣΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

Αμπελακίων 13,11522 Αμπελόκηποι. Τηλ.2106469802, fax:2106469286

Email: pasyno_9@otenet.gr Κιν: 6973697319 & 6979774520

Site: www.pasyno.gr

Αρ.Πρωτ.:349

Αθήνα 09/07/2010





Προς: 1. Την Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

2. Τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων

3. Τον Πρόεδρο της Βουλής



Θέμα: «Άμεση απόσυρση της απροκάλυπτης πρόβλεψης υποκατάστασης της βούλησης των εργαζομένων από την 26η παρ. του 8ου άρθρου του νομοσχεδίου του ΥΥΚΚΑ»



Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, στα Υπηρεσιακά Συμβούλια όλων των κατηγοριών μετέχουν αιρετοί εκπρόσωποι των εργαζομένων με τους αναπληρωματικούς τους. Η εν λόγω διαδικασία, δεν έχει αμφισβητηθεί ουδέποτε και από κανέναν.

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΙΝΗΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ


ΑΙΓΙΝΗΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Γνωστοποιείται ότι από 11/10/2010 στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο (Β. Σόφιας 72-74,Αθήνα, τηλ. 2107289223) θα λειτουργήσει το πρόγραμμα «Ειδικότητα Νοσηλευτικής Ψυχικής Υγείας». Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων κατατίθενται στους τόπους εργασίας τους, μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

κάντε κλικ εδώ και εδώ

ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ


Αθήνα, 05-07-2010

Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/4189/05-07-2010





Α Π Ο Φ Α Σ Η 43/2010

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, συνήλθε μετά από πρόσκληση του Προέδρου της σε έκτακτη συνεδρίαση την 30.6.2010 και ώρα 18:00 στο κατάστημά της, αποτελούμενη από τους Χ. Γεραρή, Πρόεδρο, Λ. Κοτσαλή, Α. ...

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

κάντε κλικ εδώ


Με μεγάλη μου έκπληξη παρακολούθησα σε μαγνητοσκόπηση, τα όσα ανακριβή και ψευδή αναφέρθηκαν σε τηλεοπτική εκπομπή σας, σχετικά με την καταγγελία μου για τη συμπεριφορά της διοικήτριας του Γ.Ν. Κορίνθου κας Σκέπερς, χωρίς μάλιστα να μπείτε στον κόπο να διασταυρώσετε την ακρίβεια των όσων υποστήριξαν οι δυο (και όχι δέκα) συνδαιτυμόνες της διοικήτριας, για το επίμαχο περιστατικό.

Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΕ "ΛΕΥΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ"


κάντε κλικ εδώ


                                  
   

Το αφισάκι που κυκλοφορεί τον τελευταίο καιρό από γραφείο σε γραφείο στις δημόσιες υπηρεσίες είναι σαφές: «ΛΕΥΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ: Βγάλτε τα πέρα χωρίς εμάς». Οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας πριν από λίγους μήνες έκαναν την αρχή. Στη συνέχεια τους ακολούθησαν και άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι.

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης "Αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και άλλες διατάξεις".
πατήστε εδώ


Ενημερωτικό Σημείωμα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για το Σχέδιο Νόμου "Αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας".
πατήστε εδώ

Συνέντευξη Τύπου πολιτικής ηγεσίας υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
πατήστε εδώ

ΔΙΗΜΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ

κάντε κλικ εδώ


Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας ΒΑ Κυκλάδων ΕΠΑΨΥ και το Κέντρο Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών ΘΗΣΕΑΣ Κυκλάδων, σε συνεργασία με το Δήμο Πάρου και τη ΔΕΠΑΠ, διοργανώνουν διήμερο φεστιβάλ ψυχικής υγείας, αφιερωμένο στην καταπολέμηση της προκατάληψης του στίγματος για την ψυχική ασθένεια και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΓΙΑΤΡΩΝ, ΕΛΛΕΙΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ

ΕΘΝΟΣ 1/7/2010
κάντε κλικ εδώ



Αντιστοιχούν 5,4 γιατροί ανά 1.000 κατοίκους

Πρώτη στην κόσμο στην «παραγωγή» γιατρών, καθώς ανά 1.000 κατοίκους αντιστοιχούν 5,4 γιατροί, κατατάσσεται η Ελλάδα, ενώ την ίδια στιγμή η συντριπτική πλειοψηφία (κοντά στο 70%) ορισμένων ειδικοτήτων, όπως ψυχίατροι, νευροχειρούργοι και γυναικολόγοι, εργάζονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.