Εγγραφή στο NEWSLETTER

Για την αποστολή ενημερωτικού email, κάντε εγγραφή στο πεδίο κάτω δεξιά. Στη συνέχεια θα σας έρθει ένα email όπου θα πρέπει να κάνετε αποδοχή. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε τη δυνατότητα να έχετε ακόμη πιο άμεση ενημέρωση.

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ κ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΨΝΚ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ

κάντε κλικ εδώ



 Προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Τα τελευταία μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση για την υγεία-πρόνοια (κλείσιμο και συμπτύξεις Νοσοκομείων και άλλων Μονάδων Υγείας) υπηρετούν - όπως άλλωστε και όλες οι άλλες καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις στο χώρο της Υγείας - την παραπέρα ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της Υγείας. Στοχεύουν στη δραστική περικοπή των κρατικών δαπανών, προκειμένου η κυβέρνηση να εξασφαλίσει χρήματα που θα χαρίσει στο μεγάλο κεφάλαιο, για την στήριξη της ανταγωνιστικότητας, της κερδοφορίας του.

Στο πλαίσιο των μέτρων αυτών ανακοινώθηκε και η συγχώνευση - κατάργηση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Κέρκυρας με το Γ.Ν. Νοσοκομείο της περιοχής.

Το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας κλείνει παρά το ότι τα συγκεκριμένα πρακτικά αποτελέσματα της λεγόμενης «ψυχιατρικής μεταρρύθμισης επιβεβαίωσαν τις θέσεις του Κ.Κ.Ε. ότι σκοπός δεν ήταν η βελτίωση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και η αποασυλοποίηση των ψυχιατρικών ασθενών, αλλά η αποφασιστική συρρίκνωση των δημόσιων δαπανών και υπηρεσιών ψυχικής υγείας και ιδιαίτερα της νοσοκομειακής, για να αποποιηθεί το κράτος την ευθύνη του στον συγκεκριμένο τομέα και για να ενισχυθεί αποφασιστικά η επιχειρηματική δράση στον χώρο της ψυχικής υγείας.

Η γιγάντωση του ιδιωτικού τομέα τα τελευταία χρόνια, τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς στις ψυχιατρικές κλινικές, των γενικών νοσοκομείων αλλά και στις δομές της λεγόμενης αποασυλοποίησης επιβεβαιώνουν τα παραπάνω.

Αυτή η πολιτική έχει τραγικές συνέπειες στους ψυχικά πάσχοντες και στις οικογένειές τους, που φορτώνονται το βάρος της στήριξης τους και της αποκατάστασής τους και μάλιστα εν μέσω κρίσης.
Δικαιολογημένη ανησυχία υπάρχει για το μέλλον των δομών του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Κέρκυρας που έχουν απομείνει, όπως, οι 7 δομές ψυχικής υγείας (γηροψυχιατρικά οικοτροφεία, οικοτροφεία βαριάς νοητικής υστέρησης, ξενώνες κλπ ) που φιλοξενούν πάνω από 170 άτομα.

Με το κλείσιμο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου η κυβέρνηση έχει επιπλέον στόχο να «μπαλώσει» με το προσωπικό του Ψυχιατρείου τα μεγάλα κενά του Γ.Ν. Κέρκυρας, αλλά και να βάλει στο χέρι και να ξεπουλήσει την τεράστια περιουσία του.
 
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, με βάση τα παραπάνω, τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε:
1. Να ανακαλέσει τα σχέδια του για το κλείσιμο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Κέρκυρας
2. Να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες του με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και εξασφάλιση της χρηματοδότησης του κατά 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό, της ποιοτικής λειτουργίας των δομών του νοσοκομείου χωρίς την επιβάρυνση των ασθενών.
3. Ανάπτυξη δημόσιου δικτύου κέντρων ψυχικής υγείας, με δωρεάν υπηρεσίες με βάση τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής.