Εγγραφή στο NEWSLETTER

Για την αποστολή ενημερωτικού email, κάντε εγγραφή στο πεδίο κάτω δεξιά. Στη συνέχεια θα σας έρθει ένα email όπου θα πρέπει να κάνετε αποδοχή. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε τη δυνατότητα να έχετε ακόμη πιο άμεση ενημέρωση.

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΑΡΔΙΩΝ ΣΕ ΑΛΛΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΟΥ Ε.Σ.Υ. Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ
(ΣΥ.ΝΟ.ΨΥ.ΝΟ. - Ε.Σ.Υ. Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ)
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΟΥ ΕΣΥ
(ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο.-Ε.Σ.Υ.)

Πληροφορίες: Αβραμίδης Γεώργιος τηλ: 6932361623
                      Γιοβάνογλου Μαρία τηλ:. 6977708499

Site: www.pasyno.gr
Site: www.synopsyno.blogspot.com
Email: synopsyno@gmail.com

Αθήνα 7/9/2010
Α.Π. 31


Προς την Διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου κ. Χριστίνα Παπανικολάου

Κυρία Διοικήτρια

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων – ΕΣΥ του Ν. Αττικής σε συνέχεια της επικοινωνίας μας σας επισημαίνει, το οξύτατο πρόβλημα που αφορά την εκτέλεση βαρδιών από νοσηλευτικό προσωπικό του ΨΝΑ (Δαφνί) στην περίπτωση που κάποιος ασθενής του συγκεκριμένου νοσοκομείου χρειαστεί να νοσηλευτεί σε κάποιο νοσοκομείο του τομέα ευθύνης σας (Τζάνειο, Μεταξά κ.α.) το οποίο δεν διαθέτει ψυχιατρική κλινική.

Η παραπάνω διαδικασία εκτός του γεγονότος ότι είναι παράτυπη, παράλληλα προκαλεί σημαντικά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του νοσηλευτικού τμήματος από το οποίο προέρχεται ο ασθενής, διαταράσσοντας το πρόγραμμα εργασίας όλου του προσωπικού και αποδυναμώνοντας το τμήμα.

Επιπλέον φανερώνει διάθεση στιγματισμού, διάκρισης και προκατάληψης κατά του ψυχικά ασθενή, κατά του προσωπικού, αλλά και κατά του ΨΝΑ, εφόσον για κανένα άλλο νοσοκομείο δεν τηρείται αυτή η τακτική και για κανέναν άλλο ασθενή.

Τέλος επισημαίνουμε πως όλοι οι επαγγελματίες υγείας (ιατροί, νοσηλευτές κλπ), στα πλαίσια της βασικής τους εκπαίδευσης, έχουν εκπαιδευτεί σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών τους αντίστοιχα και στη θεραπεία και νοσηλεία και των ψυχικά ασθενών.


Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες και ενημερώστε μας σχετικά.

Με τιμή

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥ.ΝΟ.ΨΥ.ΝΟ. – Ε.Σ.Υ. του Νομού Αττικής



Ο Πρόεδρος                                         Η Αν. Γραμματέας


Γεώργιος Αβραμίδης                          Μαρία Γιοβάνογλου