Εγγραφή στο NEWSLETTER

Για την αποστολή ενημερωτικού email, κάντε εγγραφή στο πεδίο κάτω δεξιά. Στη συνέχεια θα σας έρθει ένα email όπου θα πρέπει να κάνετε αποδοχή. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε τη δυνατότητα να έχετε ακόμη πιο άμεση ενημέρωση.

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥ.ΝΟ.ΨΥ.ΝΟ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΤΟ ΨΝΑ "ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ"

Πατήστε εδώ για να δείτε την καταγγελία στο zougla.gr, εδώ στο indymedia, εδώ στο psi-action και εδώ στο mynews



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΟΥ Ε.Σ.Υ. ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
(ΣΥ.ΝΟ.ΨΥ.ΝΟ. - Ε.Σ.Υ. Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ)
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΟΥ ΕΣΥ (ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο.-Ε.Σ.Υ.)
Πληροφορίες: Αβραμίδης Γεώργιος τηλ: 6932361623
            Ελένη Ντάτση τηλ. 6944164078
Site: www.synopsyno.blogspot.com


Αθήνα 14/6/2010

Α.Π. 21

Προς Υπουργό Υγείας ΚΚΑ
         Υφυπουργό Υγείας ΚΚΑ
          Γενικό Γραμματέα ΥΥΚΚΑ
         Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας ΥΥΚΚΑ
         Διοίκηση 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου
         Επιτροπή Προστασίας των Δικαιωμάτων Ατόμων με Ψυχικές Διαταραχές

Θέμα: Περικοπές αμοιβών των ασθενών στο ΨΝΑ «Δρομοκαΐτειο».

Ο Σύλλογος Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων – ΕΣΥ του Νομού Αττικής για μια ακόμη φορά καταγγέλλει την αδιαλλαξία της Διοίκησης του ΨΝΑ «Δρομοκαΐτειο» και τον τρόπο που προσεγγίζει τα προβλήματα των ασθενών που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο ή φιλοξενούνται σε κάποια δομή αποκατάστασης.
Συγκεκριμένα η Διοίκηση του νοσοκομείου με τις πρόσφατες αποφάσεις της περί περικοπών των αμοιβών των ασθενών οι οποίοι εργάζονται στα Κυλικεία, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ματαίωση και φυσικά στην πλήρη περιθωριοποίηση τους. Εξαντλώντας κάθε περιθώριο ανθρωπιάς και ευαισθησίας χτυπάει με τον πιο αδίστακτο τρόπο τους ανθρώπους που προσπάθησαν και προσπαθούν για αυτά που τόσο η Πολιτεία όσο και η κοινωνία η ίδια τους έχει στερήσει. Το όνειρο για την κοινωνική επανένταξη και την βελτίωση της ζωής τους ματαιώνεται και κλονίζεται ανεπανόρθωτα η αξιοπρέπειά τους. Μαζί με αυτούς φυσικά τα ίδια συναισθήματα βιώνουν και όλοι οι εργαζόμενοι που χρόνια τώρα στέκονται στο πλευρό των ασθενών, παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που και αυτοί αντιμετωπίζουν εξαιτίας της κακοδιαχείρισης και της κακοδιοίκησης των ανθρώπων του Δ.Σ., που το μόνο ενδιαφέρον τους αποτελεί η εγκατάσταση και η λειτουργία του Μουσείου του νοσοκομείου, σε κτίριο όπου ο καθένας έλπιζε ότι προοριζόταν για την παροχή υπηρεσιών υγείας. Επισημαίνουμε ότι το Μουσείο ήδη στεγαζόταν σε χώρο όπου εξασφάλιζε τις ανάγκες του.
Οι αποφάσεις τους, περισσότερο έκδηλες από ποτέ, απέχουν κατά πολύ από το όραμα και τις επιθυμίες του ιδρυτή του νοσοκομείου, του αείμνηστου Δρομοκαΐτη και δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από κανέναν.
Καλούμε επιτέλους την Πολιτεία να πάρει άμεσα θέση και να μην επιτρέψει στο Δ.Σ. να οδηγήσει με τις συγκεκριμένες αποφάσεις, τους ψυχικά ασθενείς συνανθρώπους μας, στην απαξίωση και στο περιθώριο. Ο δρόμος των κινητοποιήσεων και του αγώνα δίπλα στο πλευρό των ασθενών, στην περίπτωση που τύχουν εφαρμογής, θα είναι πλέον μονόδρομος.

Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία και ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τις δικές σας ενέργειες.


Με εκτίμηση


Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥ.ΝΟ.ΨΥ.ΝΟ. – Ε.Σ.Υ. του Νομού Αττικής



Ο Πρόεδρος                                            Η Γραμματέας


Γεώργιος Αβραμίδης                             Ειρήνη Παρή