Εγγραφή στο NEWSLETTER

Για την αποστολή ενημερωτικού email, κάντε εγγραφή στο πεδίο κάτω δεξιά. Στη συνέχεια θα σας έρθει ένα email όπου θα πρέπει να κάνετε αποδοχή. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε τη δυνατότητα να έχετε ακόμη πιο άμεση ενημέρωση.

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

κάντε κλικ εδώ

Την Πέμπτη 07 Ιουλίου 2011 στο κτίριο του της Νοσηλευτικής Σχολής του ΕΚΠΑ μετά από πρωτοβουλία του Συλλόγου Φοιτητών της Νοσηλευτικής Σχολής του ΕΚΠΑ, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των φορέων που σχετίζονται με τη Νοσηλευτική.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, ο Σύλλογος Φοιτητών της Νοσηλευτικής Σχολής του ΕΚΠΑ, η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος, η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ, ο Εθνικός Σύνδεσμος Νοσηλευτών Ελλάδος, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αποφοίτων Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ, ο Σύλλογος ΔΕΠ της Νοσηλευτικής Σχολής του ΕΚΠΑ (απόντων των γιατρών…), η Αντιπρόεδρος του Τμήματος Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ και καθηγητές της σχολής, οι Προϊστάμενες των Τμημάτων Νοσηλευτικής Α΄& Β΄ από το ΤΕΙ Αθήνας, ο Σύλλογος φοιτητών της Νοσηλευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Σπάρτης και φοιτητές του οικείου Τμήματος. Ο ενδιαφέρων διάλογος, εστιάστηκε σε δυο πολύ σημαντικά θέματα που απασχολούν τους Νοσηλευτές:

την Ενιαία Τριτοβάθμια Πανεπιστημιακή Νοσηλευτική Εκπαίδευση και

την επίδραση των επικείμενων αλλαγών στην νοσηλευτική εκπαίδευση αναφορικά με τον Νομοσχέδιο που θα κατατεθεί προς ψήφιση για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ το Σεπτέμβριο.

Η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ, αφού επισήμανε την αρνητική της στάση απέναντι στην ύπαρξη κομματικών παρατάξεων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, επανέλαβε τη θέση της για Τριτοβάθμια Νοσηλευτική Εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο και έκανε έκκληση στους παριστάμενους να διατυπώσουν τις θέσεις τους με ειλικρίνεια, υπενθυμίζοντας τις παλινωδίες ορισμένων κατά το πρόσφατο παρελθόν. Τέλος, τόνισε την ανάγκη δυναμικής παρέμβασης όταν διαπιστωθεί ότι τα ευχολόγια δεν θα ευδοκιμήσουν.

Επιπλέον, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Φοιτητών ΕΚΠΑ, ορίστηκε επιτροπή που θα εξετάσει τα παραπάνω ζητήματα, συνεδριάζοντας σε εβδομαδιαία βάση.

Για κάθε εξέλιξη θα υπάρχει ενημέρωση από την ιστοσελίδα μας.

Ως ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ, συγχαίρουμε τους νέους συναδέλφους, που με την ορμητικότητά τους, προκάλεσαν αυτή την ενδιαφέρουσα σύσκεψη. Αναμένουμε τη συνέχεια με ενδιαφέρον.