Εγγραφή στο NEWSLETTER

Για την αποστολή ενημερωτικού email, κάντε εγγραφή στο πεδίο κάτω δεξιά. Στη συνέχεια θα σας έρθει ένα email όπου θα πρέπει να κάνετε αποδοχή. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε τη δυνατότητα να έχετε ακόμη πιο άμεση ενημέρωση.

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

ΜΕ "ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ" ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΤΟ ΨΝΑ "ΔΑΦΝΙ" - Αναδημοσίευση απο το Ριζοσπάστη 23/7/2011

κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε το δημοσίευμα

εδώ σχετικό άρθρο στην Ελευθεροτυπία

εδώ για τις τραγικές καταστάσεις στο ΨΝΑ "ΔΑΦΝΙ"

εδώ για το μεροκάματο του τρόμου 

εδώ για τις ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού

εδώ για τις συνθήκες νοσηλείας

εδώ για τα περιστατικά βίας

εδώ το αίτημα του ΣΥΝΟΨΥΝΟ για ασφαλείς συνθήκες εργασίας

εδώ την καταγγελία του ΣΥΝΟΨΥΝΟ για την υποστελέχωση




Συμφωνία υπέγραψε η Διοίκηση του ΨΝΑ με κάποια οργάνωση, στο πλαίσιο του προγράμματος «κοινωφελούς εργασίας» που υλοποιεί το υπουργείο Εργασίας

Σε συμφωνία με μια οργάνωση ονόματι «ΕΔΡΑ» προχώρησε η Διοίκηση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής για την πρόσληψη 114 εργαζομένων προκειμένου να καλυφθούν κάποιες ανάγκες που υπάρχουν στις συγκεκριμένες δομές, μέσω του προγράμματος «κοινωφελούς εργασίας» που υλοποιεί το υπουργείο Εργασίας με πρόσχημα την καταπολέμηση της ανεργίας και την ολοκλήρωση του στόχου της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης. Πρόκειται για προσλήψεις εργαζομένων για 5 μήνες το χρόνο με μισθό 625 ευρώ το μήνα και αφορά - ως επί το πλείστον - μακροχρόνια άνεργους, ανεξαρτήτως ειδικότητας και επαγγελματικής εξειδίκευσης. Η κάθε Μη Κερδοσκοπική ή Μη Κυβερνητική Οργάνωση θα παίρνει ποσό που αντιστοιχεί στο 5% των 625 ευρώ, δηλαδή περίπου 31 ευρώ το μήνα για κάθε εργαζόμενο.

Η πραγματικότητα είναι ότι οι ανάγκες για μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής είναι τεράστιες. Ωστόσο, η Διοίκηση και η συγκεκριμένη οργάνωση πατώντας πάνω σε αυτή την πραγματικότητα που είναι εκρηκτική, καθώς και στην ανάγκη για δουλειά που έχουν οι άνεργοι, προχωρά στην υλοποίηση ενός προγράμματος (αφορά την περίοδο Οκτώβρης 2011 - Απρίλης 2012 δηλαδή δύο 5μηνα) της κυβέρνησης που στην κυριολεξία χτυπά ακόμα περισσότερο τις εργασιακές σχέσεις. Επιπλέον, αρνητικές θα είναι οι επιπτώσεις και για τους ψυχικά ασθενείς, αφού δεν μπορούν με ευκολία να αντέξουν την εναλλαγή των ανθρώπων που τους παρέχουν συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Η κυβέρνηση την ίδια στιγμή που με τις συγχωνεύσεις των δημόσιων νοσοκομείων, τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ που θα παρέχει ένα ελάχιστο πακέτο παροχών στους ασφαλισμένους, την επιβολή πληρωμών στα νοσοκομεία και όλα όσα υλοποιεί σε βάρος του λαού σε Υγεία και Πρόνοια, έρχεται τώρα να συνοδεύσει τα παραπάνω με προσωπικό που θα παρέχει φροντίδα με έναν πενιχρό μισθό και ασφάλιση μόνο για πέντε μήνες το χρόνο. Πρόκειται για επικίνδυνη επιλογή τόσο για τους ψυχικά πάσχοντες όσο και για τους εργαζόμενους σε αυτά τα προγράμματα.

Να σημειώσουμε τέλος ότι το ίδιο πρόγραμμα έχουν ξεκινήσει να υλοποιούν μια σειρά δήμοι της χώρας, που υπογράφουν μνημόνια συνεργασίας με ΜΚΟ για την κάλυψη αναγκών σε προσωπικό σε κοινωνικούς τομείς όπως στελέχωση παιδικών σταθμών, «Βοήθεια στο Σπίτι», ΚΑΠΗ κλπ. Μόλις τις τελευταίες μέρες και επειδή η σχετική προθεσμία για την υποβολή των δικαιολογητικών των ΜΚΟ στο υπουργείο προς έγκριση, λήγει την επόμενη βδομάδα, δεκάδες δημοτικές αρχές σε όλη τη χώρα έχουν πάρει τέτοιες αποφάσεις.