Εγγραφή στο NEWSLETTER

Για την αποστολή ενημερωτικού email, κάντε εγγραφή στο πεδίο κάτω δεξιά. Στη συνέχεια θα σας έρθει ένα email όπου θα πρέπει να κάνετε αποδοχή. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε τη δυνατότητα να έχετε ακόμη πιο άμεση ενημέρωση.

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ - ΕΦΗΜ. Η ΑΥΓΗ 31/10/2010

κάντε κλικ εδώ
και εδώ για να διαβάσετε την παρέμβαση του ΣΥΝΟΨΥΝΟ


Στον αέρα τίναξε η Μαρ. Ξενογιαννακοπούλου την πολύτιμη και πολύ δραστήρια Επιτροπή του νόμου 2716/99 για τα δικαιώματα των ψυχικώς πασχόντων! Η απόφαση της πρώην υπουργού Υγείας να ζητήσει πριν από έναν περίπου χρόνο τις παραιτήσεις των μελών όλων των επ' αμοιβή επιτροπών αρμοδιότητας του υπουργείου Υγείας "πήρε μπάλα" και την Επιτροπή η οποία παρακολουθούσε συστηματικά την τελευταία δεκαετία την τήρηση των δικαιωμάτων των ψυχικώς πασχόντων στη χώρα μας, όπως ο νόμος ορίζει.

Ο πανεπιστημιακός ψυχίατρος Βλ. Τομαράς, πρόεδρος της Επιτροπής, υπέβαλε πάραυτα την παραίτηση που του εζητήθη, όπως έπραξαν επίσης όλα τα μέλη της, ψυχίατροι, παιδοψυχίατροι, νομικοί και χρήστες υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας. Ουδείς στο υπουργείο Υγείας φρόντισε από τότε να αποκαταστήσει τη νομιμότητα και η Επιτροπή του νόμου 2716/99 δεν υπάρχει έως σήμερα...

Για την ιστορία, η αμοιβή των μελών της Επιτροπής είχε ορισθεί στα 30 ευρώ ανά συνεδρίαση και τα μέλη της συνεδρίαζαν 3 φορές το μήνα.