Εγγραφή στο NEWSLETTER

Για την αποστολή ενημερωτικού email, κάντε εγγραφή στο πεδίο κάτω δεξιά. Στη συνέχεια θα σας έρθει ένα email όπου θα πρέπει να κάνετε αποδοχή. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε τη δυνατότητα να έχετε ακόμη πιο άμεση ενημέρωση.

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΑΡΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΨΝΑ "ΔΑΦΝΙ" ΣΕ ΑΛΛΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

κάντε κλικ εδώ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΟΥ Ε.Σ.Υ. Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ
(ΣΥ.ΝΟ.ΨΥ.ΝΟ. - Ε.Σ.Υ. Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ)
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΟΥ ΕΣΥ
(ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο.-Ε.Σ.Υ.)
Πληροφορίες: Αβραμίδης Γεώργιος τηλ: 6932361623
Τζιάτζιος Αθανάσιος τηλ: 6978335769
Site: www.pasyno.gr
Site: www.synopsyno.blogspot.com
Email: synopsyno@gmail.com



Αθήνα 21/10/2010
Α.Π. 37

Προς Τον Υπουργό Υγείας, Αθλητισμού και Διατροφής
Γενικό Επιθεωρητή του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας
Την Διευθύντρια της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας του ΥΥΔΑ
Τον Συνήγορο του Πολίτη
Τον Διοικητή του ΨΝΑ «ΔΑΦΝΙ»


Ο Σύλλογος Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων – ΕΣΥ του Νομού Αττικής σχετικά με την εκτέλεση βαρδιών από το νοσηλευτικό προσωπικό του ΨΝΑ (Δαφνί) σε άλλα νοσοκομεία που δεν διαθέτουν ψυχιατρική κλινική, στην περίπτωση που κάποιος ασθενής του ΨΝΑ χρειαστεί να νοσηλευτεί σε αυτά επισημαίνει τα εξής:

Η παραπάνω διαδικασία εκτός του γεγονότος ότι είναι παράτυπη, προκαλεί σημαντικά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του νοσηλευτικού τμήματος από το οποίο προέρχεται ο ασθενής, διαταράσσοντας το πρόγραμμα εργασίας όλου του προσωπικού και αποδυναμώνοντας το τμήμα.

Μόνο στις περιπτώσεις της απόσπασης, μετάταξης, μετάθεσης σύμφωνα με τον υπαλληλικό κώδικα ο υπάλληλος παρέχει τις υπηρεσίες του σε άλλη υπηρεσία από αυτή στην οποία έχει προσληφθεί.

Επιπλέον η τακτική αυτή φανερώνει διάθεση στιγματισμού, διάκρισης και προκατάληψης κατά του ψυχικά ασθενή, κατά του προσωπικού, αλλά και κατά του ΨΝΑ, εφόσον για κανένα άλλο νοσοκομείο δεν τηρείται αυτή η τακτική και για κανέναν άλλο ασθενή.

Το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύεται κάθε ασθενής, στην συγκεκριμένη περίπτωση το γενικό νοσοκομείο, έχει την ευθύνη σε κάθε περίπτωση για την παροχή νοσηλευτικής και ιατρικής φροντίδας ανεξαρτήτως αν πρόκειται για ψυχικά ασθενή, καρδιολογικό ασθενή, νεφροπαθή κτλ.

Αυτή η τακτική των διακρίσεων κατά του ΨΝΑ, του προσωπικού που εργάζεται σε αυτό και κατά των ψυχικά ασθενών επιτέλους θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Λυπηρό είναι όταν η συγκεκριμένη νοοτροπία προέρχεται από επαγγελματίες υγείας και υποστηρίζεται από τις διοικήσεις.

Τέλος επισημαίνουμε πως όλοι οι επαγγελματίες υγείας (ιατροί, νοσηλευτές κλπ), στα πλαίσια της βασικής τους εκπαίδευσης, έχουν εκπαιδευτεί σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών τους αντίστοιχα στη νοσηλεία και στη θεραπεία και των ψυχικά ασθενών.
Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες και ενημερώστε μας σχετικά.

Με τιμή

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥ.ΝΟ.ΨΥ.ΝΟ. – Ε.Σ.Υ. του Νομού Αττικής

Ο Πρόεδρος                                                                                              Η Γραμματέας


Γεώργιος Αβραμίδης                                                                                Μαρία Γιοβάνογλου