Εγγραφή στο NEWSLETTER

Για την αποστολή ενημερωτικού email, κάντε εγγραφή στο πεδίο κάτω δεξιά. Στη συνέχεια θα σας έρθει ένα email όπου θα πρέπει να κάνετε αποδοχή. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε τη δυνατότητα να έχετε ακόμη πιο άμεση ενημέρωση.

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

κάντε κλικ εδώ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΟΥ Ε.Σ.Υ. Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ
(ΣΥ.ΝΟ.ΨΥ.ΝΟ. - Ε.Σ.Υ. Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ)
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΟΥ ΕΣΥ (ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο.-Ε.Σ.Υ.)

Πληροφορίες: Αβραμίδης Γεώργιος τηλ: 6932361623
Τζιάτζιος Αθανάσιος τηλ: 6978335769
Site: www.pasyno.gr
Site: www.synopsyno.blogspot.com
Email: synopsyno@gmail.com

Αθήνα 20/12/2010
Α.Π. 44


Προς Το Διοικητικό Συμβούλιο Του ΨΝΑ
Τον Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου Του ΨΝΑ
Την Διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας του ΨΝΑ
Την Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του ΨΝΑ

Θέμα: Αίτημα για ασφαλείς συνθήκες νοσηλείας για τους χρήστες υπηρεσιών ψυχικής υγείας και εργασίας για τους εργαζόμενους στο ΨΝΑ


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων ΕΣΥ του Ν. Αττικής σχετικά με τη νοσηλεία – φύλαξη ασθενών με το άρθρο 69-70 του Π.Κ. επισημαίνει τα εξής:

Όπως γνωρίζετε με το σχετικό υπόμνημα που σας έχουμε καταθέσει με αριθμό Πρωτ. 36/21-10-2010 η νοσηλεία – φύλαξη ασθενών με το άρθρο 69-70 του Π.Κ. στο ΨΝΑ «ΔΑΦΝΙ», δημιουργεί πάμπολλα προβλήματα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ισχύον καθεστώς οι συγκεκριμένοι ασθενείς δεν αντιμετωπίζονται θεραπευτικά σύμφωνα με τις ανάγκες τους, ενώ παράλληλα δεν διασφαλίζεται και η αναγκαιότητα της «φύλαξης», όπως θα έπρεπε και σαφέστατα ορίζει ο νόμος, διότι δεν υπάρχει το κατάλληλο φυλακτικό προσωπικό.

Ειδικότερα, για ασθενείς με το άρθρο 69 -70 του Π.Κ., οι οποίοι παρουσιάζουν επιθετική συμπεριφορά λόγω της ψυχοπαθολογίας τους και ενώ έχουν κριθεί από το αρμόδιο δικαστήριο ως επικίνδυνοι για τη δημόσια ασφάλεια, η μη παρουσία φυλακτικού προσωπικού εγκυμονεί κινδύνους τόσο για το προσωπικό όσο προφανώς και για τους άλλους ασθενείς, οι οποίοι ως γνωστόν ανήκουν σε μια ιδιαίτερη ευάλωτη ομάδα ασθενών.

Επειδή το τελευταίο διάστημα έχουν καταγγελθεί προς το Σύλλογο μας περιστατικά επιθετικότητας από ασθενή με τις παραπάνω διατάξεις, παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες για την ύπαρξη φυλακτικού προσωπικού ή τη μεταφορά ασθενών με επιθετική συμπεριφορά, ο οποίος έχει ήδη κριθεί επικίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, σε κατάλληλη υπηρεσία ή μονάδα όπου θα διασφαλίζεται ο όρος της «φύλαξης».

Επιπλέον, η Διοίκηση του νοσοκομείου φέρει την αποκλειστική ευθύνη σε περίπτωση που τεθεί σε κίνδυνο η ζωή τόσο των ασθενών, του προσωπικού αλλά και του ίδιου του ασθενή.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥ.ΝΟ.ΨΥ.ΝΟ. – Ε.Σ.Υ. του Νομού Αττικής


Ο Πρόεδρος                                                                      Η Γραμματέας


Γεώργιος Αβραμίδης                                                        Μαρία Γιοβάνογλου