Εγγραφή στο NEWSLETTER

Για την αποστολή ενημερωτικού email, κάντε εγγραφή στο πεδίο κάτω δεξιά. Στη συνέχεια θα σας έρθει ένα email όπου θα πρέπει να κάνετε αποδοχή. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε τη δυνατότητα να έχετε ακόμη πιο άμεση ενημέρωση.

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΑΤΕΛΗΞΕ Η ΑΣΘΕΝΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑ - ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

κάντε κλικ εδώ

Κατέληξε η ασθενής


Η οποία τραυματίστηκε μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη Ψυχιατρική Κλινική την Τετάρτη

Δραματική κατάληξη είχε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε πριν μία βδομάδα στην απομόνωση της Ψυχιατρικής Κλινικής του «Ευαγγελισμού» και προκάλεσε σοβαρά εγκαύματα σε 34χρονη νοσηλευόμενη που εκείνη την ώρα ήταν σε αυτό το χώρο: Η νοσηλευόμενη, που μετά τα εγκαύματα διασωληνώθηκε, κατέληξε την περασμένη Παρασκευή.

Η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε την επομένη του κυβερνητικού ανασχηματισμού, ήταν η πέμπτη μέσα σε τρία χρόνια και αποκαλύπτει το σαθρό υπόβαθρο των υποδομών και τις ελλείψεις στην Τεχνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου. Είναι χαρακτηριστικό πως η Πυροσβεστική δεν εγγυάται την πυρασφάλεια στο παλιό κτίριο του «Ευαγγελισμού», γιατί είναι πριν το 1980. Την εγκληματική αυτή παράλειψη έχει καταγγείλει επανειλημμένα το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» (ΣΕΝΕ) ζητώντας την άμεση στελέχωση της Τεχνικής Υπηρεσίας καθώς και τη διάθεση των απαραίτητων κονδυλίων για τον εξοπλισμό της πυρανίχνευσης.

Στη Ψυχιατρική Κλινική του «Ευαγγελισμού» έχει διαμορφωθεί μια απελπιστική κατάσταση μετά τους σεισμούς του 1999: Σε κάθε εφημερία νοσηλεύονται σε ράντζα 14-25 άτομα που έρχονται να προστεθούν στα 20 κρεβάτια της κλινικής. Η απάνθρωπη αυτή κατάσταση δεν αντιμετωπίστηκε από καμιά απ' τις κυβερνήσεις του δικομματισμού που ακολούθησαν, παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες των συνδικαλιστικών και επιστημονικών οργάνων του νοσοκομείου.

Σε αυτό το «σαθρό υπόβαθρο» βρίσκονται οι αιτίες του θανάτου μιας νέας γυναίκας και τις οποίες - αιτίες - μπορεί να μην τις «εντοπίσει» ποτέ η Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) που διέταξε ο διοικητής του «Ευαγγελισμού». Πάντως προχτές, μετά τη γνωστοποίηση του θανάτου της άρρωστης, το ΣΕΝΕ έκανε παράσταση στο διοικητή του Νοσοκομείου ζητώντας τη διευκρίνιση των αιτίων που οδήγησαν στο θάνατο της νοσηλευόμενης. Επίσης, χτες το ΣΕΝΕ έστειλε έγγραφο στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) και τον Εισαγγελέα Υπηρεσίας να μην προχωρήσουν σε υπεράριθμες εισαγωγές στην - ήδη - υπερπληρωμένη ψυχιατρική κλινική. Παρ' όλα αυτά έγιναν δύο εισαγωγές!

Σήμερα το ΣΕΝΕ συγκαλεί σύσκεψη με τους εργαζόμενους στην ψυχιατρική κλινική και με θέμα την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Κι ενώ οι ελλείψεις του δημόσιου συστήματος Υγείας εκδηλώνονται με αυτό το δραματικό τρόπο, ο νέος υπουργός Υγείας Αντρέας Λοβέρδος επιχείρησε μια επικοινωνιακή αναστροφή της κατάστασης με μια «αιφνίδια», όπως τη χαρακτήρισε ο ίδιος, επίσκεψη στο «Ελπίς».