Εγγραφή στο NEWSLETTER

Για την αποστολή ενημερωτικού email, κάντε εγγραφή στο πεδίο κάτω δεξιά. Στη συνέχεια θα σας έρθει ένα email όπου θα πρέπει να κάνετε αποδοχή. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε τη δυνατότητα να έχετε ακόμη πιο άμεση ενημέρωση.

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

ΟΚΑΝΑ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ - ΤΟ ΒΗΜΑ 22/12/2010

κάντε κλικ εδώ

Υπονόμευση του δημοσίου χαρακτήρα της απεξάρτησης από τις ναρκωτικές ουσίες φοβούνται οι εκπρόσωποι του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), της μονάδας «18 ΑΝΩ» και του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.




Όπως επισημαίνουν, με το σχέδιο νόμου που αφορά τις «διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας» προβλέπεται η επιχορήγηση όχι μόνο δημοσίων αλλά και ιδιωτικών μονάδων για την αντιμετώπιση της εξάρτησης.

«Με τον τρόπο αυτό ανοίγει η πόρτα για την περαιτέρω υπονόμευση του κεκτημένου της δημόσιας και δωρεάν θεραπείας για το πρόβλημα των εξαρτήσεων, καθώς δίνεται η δυνατότητα νομιμοποίησης και επέκτασης σε πληθώρα παράνομων "κέντρων απεξάρτησης" σε όλη την Ελλάδα, τα οποία εφαρμόζουν επικίνδυνες ή μη ενδεδειγμένες μεθόδους και συχνά κερδοσκοπούν εις βάρος των εξαρτημένων και των οικογενειών τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται δε, ότι πολλά από τα κέντρα αυτά έχουν επώνυμα καταγγελθεί ή βρίσκονται σήμερα αντιμέτωπα με τη δικαιοσύνη.